Giurgiu: Un medic psihiatru, reţinut pentru falsificare de reţete

(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
11.10.2012

Pentru că au obţinut fraudulos decontarea unor reţete fictive sau falsificate, administratorul unei firme din Ilfov şi un medic psihiatru din Giurgiu au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore. Prejudiciul provocat de cei doi Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate este de aproape 125.000 de lei.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Giurgiu, joi dimineaţă a fost făcută o percheziţie în oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, la locuinţa administratorului unei societăţi comerciale care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor farmaceutice, în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri şi tehnică IT.

"Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Giurgiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului Judecătoriei Giurgiu, au reuşit probarea activităţii infracţionale a administratorului societăţii comerciale şi a unui medic psihiatru din Giurgiu care au obţinut fraudulos decontarea mai multor reţete fictive sau falsificate", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cristian Suţă.

Totodată, poliţiştii au stabilit că în perioada 2011-iunie 2012 administratorul societăţii comerciale, prin contractele de furnizare de medicamente, a indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu privind eliberarea medicamentelor compensate către pacienţii asiguraţi, prezentând prin intermediul angajaţilor celor două puncte de lucru ale farmaciei din municipiul Giurgiu decontări lunare având la bază reţete falsificate de medicul Ş.D. şi de asistentele de la cabinetul medical individual al acestuia.

Astfel, cei doi au obţinut fraudulos decontarea contravalorii medicamentelor menţionate în reţete, care în realitate nu au fost eliberate de farmacii persoanelor asigurate, provocând Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate un prejudiciu de 124.102,05 lei şi obţinând aprobarea pentru decontarea a încă 121.780,10 de lei, sumă care nu a fost încă plătită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor