DD se vrea preşedinte şi luptă contra sistemului Băsescu

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)

Preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, singurul candidat înscris oficial în cursa pentru scaunul de la Cotroceni, a făcut un apel luni către liderii partidelor politice din ţară să vină alături de el, pentru a face alianţa anti-Băsescu. Diaconescu a subliniat că nu crede că ar fi bine ca Traian Băsescu, după 10 ani de mandat, să devină premier, scrie Mediafax.

"Îi rog pe ceilalţi oameni care conduc partide, indiferent de orientarea politică, să vină alături de mine, să mă asculte şi să facem ce i-am mai rugat în anii trecuţi, în lunile trecute, să facem alianţa anti-Băsescu. Cred că această înţelegere, această colaborare, acest protocol, contract trebuie făcut de urgenţă, având în vedere ce se întâmplă pe scena politică românească", a declarat Dan Diaconescu.

Liderul PPDD susţine că de fapt nu vorbeşte despre persoana Băsescu, ci mai degrabă despre un sistem, adăugând că alianţa despre care vorbeşte este una atipică, nu prin fuziuni sau prin absorbţie, ci împotriva a ceva, a unui sistem cu care se luptă de 24 de ani.

"Sper ca de data asta să înving. Să vedem săptămânile următoare cine va marşa la propunerea mea, a unui tip simplu care căra roaba într-o uzină, în urmă cu ceva ani", a subliniat Dan Diaconescu.

Acesta a mai precizat că aşteaptă în special un răspuns de la PNL, susţinând că i-a făcut propunerea în urmă cu un an fostului preşedintele liberal Crin Antonescu, să facă o moţiune de cenzură împreună, însă liberalii nu au "marşat".

Vicepremierul Liviu Dragnea şi-a manifestat susţinerea pentru ideea alianţei anti-Băsescu promovată de Diaconescu, subliniind că ei vor face parte cu siguranţă din ea.

"Asta este o veste foarte bună. Dacă Dan Diaconescu vrea să facem o alianţă anti-Băsescu, suntem acolo. Dacă Dan Diaconescu nu a înţeles că PNL este pro-Băsescu, înseamnă că a fost plecat din ţară", a susţinut Dragnea.

Preşedintele PPDD a mai declarat că parteneriatul pe care îl propune este pentru prezidenţiale.

"Am cele mai mari şanse, acum, că sunt singurul candidat la Preşedinţie, când vor apărea şi alţi candidaţi, şansele mele vor mai scădea", a afirmat Diaconescu.

Despre discuţiile cu PSD

Liderii PSD au intrat luni în negocieri cu PPDD în vederea unei eventuale alianţe. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că discuţiile se referă în special la colaborarea la nivelul Consiliilor Judeţene.

„Am avut o discuţie despre majoritatea de la Teleorman. Eu susţin majorităţile cu PP-DD în toată ţara, primul exemplu îl voi da eu, am anunţat asta sâmbătă la Alexandria. O să vă anunţăm dacă va avea loc”, a declarat vicepremierul.

Diaconescu, care criticase anterior de nenumărate ori PSD-ul, a explicat că nu a purtat personal nicio discuţie cu liderii PSD, adăugând că acestea s-au purtat între secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, şi vicepremierul Liviu Dragnea, şi au vizat susţinerea la nivel local, punctual, în Teleorman.

"PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi. Putem face şi cu unii şi cu alţii din cei pe care îi numesc ciocoi. PSD are nevoie de noi, putem pune aceste condiţii, să dăm votul, în funcţie de anumite condiţii", a susţinut Diaconescu, adăugând că există discuţii extinse şi pentru alte judeţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne