Cătălin Ivan: era logic ca Antonescu să nu mai candideze la preşedinţie, nu e susţinut de Băsescu

Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

La scurt timp după ce Crin Antonescu a declarat că nu va mai intra în cursa pentru Cotroceni, Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, sâmbătă, că era logic ca preşedintele demisionar al PNL să anunţe că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, întrucât nu are susţinerea lui Traian Băsescu, care optează pentru alţi candidaţi.

"Era logic să se retragă, din moment ce nu a avut niciodată susţinerea lui Traian Băsescu", a afirmat Cătălin Ivan, în condiţiile în care de-a lungul lunilor cuprinse intre ieşirea PNL-ului de la guvernare şi alegerile europarlamentare, coaliţia PSD-PC-PUNR l-a acuzat mai mult sau mai puţin direct (însă constant) pe Antonescu de un "blat" cu şeful statului, vizând o eventuală formulă Crin Antonescu preşedinte şi Traian Băsescu premier.

"Probabil că în planurile lui Băsescu sunt alţi candidaţi pe care i-a tot vehiculat de-a lungul timpului. Niciodată nu a spus că ar fi şi Crin Antonescu un bun preşedinte", a mai declarat Ivan, afirmând că "pe partea dreaptă, fie că eşti în PNL, PDL, PMP sau alte formaţiuni politice, dacă nu te susţine Băsescu, nu ai nicio şansă".

Declaraţiile lui Ivan vin să contrazică rezultatele alegerilor europarlamentare unde, PMP-ul sprijinit de Traian Băsescu a obţinut un modest scor de 6,2%, sub rezultatele PNL-ului deja devalizat de o parte din voturi odată cu ieşirea din USL - şi de asemenea sub PDL, aflat şi el în cădere după ce o serie de primari din teritoriu au migrat cu tot cu influenţa şi capitalul electoral spre PMP.

Reamintim că astăzi, Antonescu a declarat că, deşi este cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea, nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a putea fi desemnat de urgenţă un alt candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de stânga.