Negocieri PSD - Dan Diaconescu, pentru sprijinirea baronilor locali social democraţi

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Pe fundalul creării alianţei PNL-PDL, liderul PSD Victor Ponta, secondat de vicepremierul Liviu Dragnea, a intrat în negocieri cu liderul PP-DD-ului, Dan Diaconescu, pentru o eventuală alianţă.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat că discuţiile se referă în special la colaborarea la nivelul Consiliilor Judeţene.

„Am avut o discuţie despre majoritatea de la Teleorman. Eu susţin majorităţile cu PP-DD în toată ţara, primul exemplu îl voi da eu, am anunţat asta sâmbătă la Alexandria. O să vă anunţăm dacă va avea loc”, a declarat Dragnea, în contextul în care trecerea PNL-ui în opoziţie a dus la pierderea majorităţii PSD-ului în anumite consilii locale şi judeţene, precum Consiliul Judeţean Gorj, acolo unde s-a format o alianţă PNL-PDL-PP-DD.

Discuţiile între Diaconescu, ce se pretinde un om de dreapta, în calitatea sa de întreprinzător, patron al unei televiziuni şi partidul lui Victor Ponta, exponentul stângii, vin după ce anterior PP-DD-ul nu a ratat nicio ocazie de a acuza PSD-ul, reclamând ba agresiunea unui primar al PSD-ului din teritoriu care ar fi bătut un consilier PP-DD, ba că social democraţii au recurs la tertipuri legislative pentru a opri moţiunea de cenzură contra guvernului Ponta 3:

"Asistăm neputincioşi la jocurile de culise ale PSD, care îşi permite să se folosească de tertipuri legislative pentru a amâna dezbaterea şi votul în plen pe moţiunea de cenzură: "Opriţi Guvernul Ponta 3 — Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", după data de 25 mai. În concluzie, guvernarea Ponta "îşi face dreptate" în stilu-i caracteristic, folosindu-se de toate pârghiile legislative, menite să-i deservească scopurile strict electorale şi în folosul baronilor locali, cei care îi vor netezi calea actualului, încă premier, să ajungă în scaunul de la Cotroceni”, transmitea PP-DD printr-un comunicat de presă, cu nouă zile înainte de alegerile europarlamentare din mai.

Decizia lui Dan Diaconescu de negocia cu PSD-ul ar putea avea ca explicaţie dorinţa acestuia de a îşi redeschide, cu sprijinul lui Victor Ponta, care are o mare influenţă asupra CNA, postul TV care a făcut din Elodia o legendă şi din Diaconescu titularul unei condamnări la închisoare pentru şantaj.

Reamintim că, după ieşirea PNL-ului din USL, la formarea guvernului Ponta III, când PSD-ul a fost obligat de conjunctură să încheie o alianţă bazată pe compromis cu UDMR, Dan Diaconescu s-a mai propus odată ca partener de alianţă cu social-democraţii pe care nu pierduse niciun prilej de a îi desfiinţa. Oferta PP-DD-ului a fost refuzată la momentul respectiv, însă Victor Ponta l-a asigurat pe Diaconescu că el nu rămâne niciodată dator celor ce l-au sprijinit.

Iar ceea ce dorea Dan Diaconescu era un "mizilic". Nu portofolii ministeriale, ci redobândirea licenţei pentru postul OTV, închis în ianuarie 2013, după ce CNA-ul i-a retras licenţa, pe motiv că nu a plătit mai multe amenzi.

În noua conjunctură în care social-democraţii au nevoie de sprijin politic pentru a redobândi controlul asupra instituţiilor din teritoriu şi a contracara alianţa PNL-PDL la alegerile pentru Cotroceni, Dan Diaconescu şi-ar putea negocia sprijinul pentru baronii roşii contra redeschiderii postului său TV, care ar putea deveni un instrument de campanie pentru alegerile prezidenţiale de care ne mai despart doar 6 luni.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, Dan Diaconescu a negat că poartă negocieri pentru o alianţă cu PSD-ul, însă a admis că secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, s-a întâlnit cu vicepremierul Dragnea, pentru discuţii în vederea stabilirii unei majorităţi în CJ Teleorman.

Cu această ocazie, Diaconescu a anunţat public şi că va intra în cursa pentru Cotroceni şi a făcut apel la toate partidele de pe eşicherul politic să-l sprijine într-o mare alianţă anti-Băsescu, care să împiedice o eventuală numire a actualului şef al statului pe post de premier după alegerile prezidenţiale pe care Diaconescu afirmă ca TREBUIE să le câştige.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne