Primar PSD cu antecedente penale bate un consilier PP-DD

Sigla Partidului Social Democrat (PSD)
Sigla Partidului Social Democrat (PSD) (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.05.2014

Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) reclamă că un consilier de-al său la primăria comunei Redea, din judeţul Olt, a fost bătut temeinic de primarul PSD al localităţii, Dan Bălă.

"Primarul PSD, Dan Bălă, a considerat că pumnul este legea care face ordine în instituţia pe care o conduce. Unul dintre consilierii PP-DD, Neagu Oprea, a fost bătut şi apostrofat la propriu de edilul psd-ist, după ce acesta şi-a ’’permis’’ să voteze împotriva adoptării unui proiect de hotărâre, mai exact, o dare de seamă (200 de pagini) privind cheltuielile pe trimestrul I ale Primăriei Redea", se arată într-un comunicat PP-DD remis Epoch Times.

Bătaia a avut loc în cadrul şedinţei Consiliul Local, relatează PP-DD-ul şi la ea au asistat toţi consilierii prezenţi în sală. Mai paradoxal decât maniera în care şi-a soluţionat primarul PSD problema este faptul că poliţia locală, deşi anunţată, nu a intervenit sub nicio formă, conform PP-DD.

Ca urmare a bătăii încasate, consilierul Oprea a fost dus de urgenţă la spitalul din Caracal şi apoi transferat la Craiova pentru fi supus unei riguroase investigaţii medicale, conform comunicatului citat.

Acesta nu este primul incident în care este implicat primarul PSD, mai relatează PP-DD, care informează că primarul PSD Dan Bălă are antecedente penale, fiind condamnat pentru tentativă de omor în 1995. Presa relata, în 2009, că Bălă a fost condamnat la 10 luni de închisoare, după ce împreună cu un prieten de-al său, ar fi lovit o persoană din comună în cap cu ciomagele, condamnare care nu a împiedicat PSD-ul să îl promoveze pe Bălă primar.

Mai mult, în 2013, Curtea de Apel Craiova l-ar fi obligat pe primarul comunei Redea, prin sentinţa 4.451 din 2012, rămasă definitivă, irevocabilă şi executorie, ca împreună cu administraţia locală şi cu fosta secretară a primăriei să achite către o societate comercială din localitate - SC Redias SA - societate aparţinând latifundiarului Mihai Anghel, suma de 844.045 lei, sumă ce depăşeşte bugetul anual al administraţiei locale din Redea.

"Aceasta-i România condusă de guvernarea PSD. Partidul–stat aplică legea pumnului atunci când vrea să-şi impună punctul de vedere şi să îşi bată joc pe banii românilor , punând pe primul plan propriile interese financiare" concluzionează PP-DD, exprimându-şi speranţa că justiţia va face dreptate în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor