Liberalii îl vor propune pe Klaus Iohannis prezidenţiabil al alianţei PNL-PDL

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Liberalii vor propune partenerilor de la PDL ca Iohannis să fie candidatul pentru alegerile prezidenţiale, a declarat sâmbătă Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, afirmând că primarul Sibiului este cea mai bună variantă pentru Cotroceni căci are un atu pe care ceilalţi politicieni nu-l au: "vorbeşte puţin şi face mult".

Demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte interimar şi renunţarea la candidatura la alegerile prezidenţiale vor permite o decizie mai rapidă în ceea ce priveşte numirea lui Iohannis în fruntea partidului şi nominalizarea sa ca şi candidat prezidenţial, a mai explicat Atanasiu:

"Demisia pe care Crin Antonescu şi-a dat-o astăzi (n.r. - sâmbătă) atât din funcţia de preşedinte interimar, cât şi din candidat la Preşedinţia României din partea PNL permite partidului să ia o decizie mult mai rapidă decât cea pe care o va consfinţi la congresul de la sfârşitul lunii iunie, permite ca cel care probabil va câştiga preşedinţia congresului, Klaus Iohannis, în calitate de prim-vicepreşedinte, să preia frâiele partidului şi să continuăm cele două demersuri pe care le avem de făcut: crearea marelui partid de dreapta în jurul PNL şi în acelaşi timp întărirea partidului şi pregătirea lui pentru alegerile prezidenţiale”, a mai spus Atanasiu, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce consideră că Iohannis ar fi cea mai bună propunere a dreptei în momentul de faţă pentru prezidenţiale, Teodor Atanasiu a răspuns că primarul Sibiului este varianta cea mai bună atât pentru PNL, cât şi pentru români deoarece are un atu pe care ceilalţi politicieni nu-l au: "vorbeşte puţin şi face mult", în timp ce politicienii de obicei vorbesc mult şi fac puţin.

Reamintim că PNL şi PDL negociază o alianţă care să dea naştere în viitor „celui mai puternic partid de centru-dreapta în România”. Noua alianţă va da un candidat unic la prezidenţiale, ce urmează a fi stabilit în urma unor "atente analize" a aşteptărilor românilor şi după negocieri.

Cât despre cine va fi acel candidat unic, preşedintele PDL-ului, Vasile Blaga, explica recent că stabilirea candidatului la prezidenţiale din partea alianţei PDL-PNL va avea trei etape. În primul rând va fi necesară realizarea unei cercetări sociologice menită să stabilească un profil al candidatului potrivit, care să fie pe placul românilor. După aceea urmează ca PNL şi PDL să îşi prezinte variantele de candidaţi, ultima etapă fiind aceea a sondajului de opinie.

Vasile Blaga a mai declarat că, în opinia sa, Cătălin Predoiu răspunde la criteriile pe care el le consideră de importanţă pentru ţară: să continue politică externă, parteneriatul cu SUA, parcursul euroatlantic, statul de drept, respectarea justiţiei, lupta anticorupţie.

„Nu există niciun motiv să renunţăm la domnul Predoiu, pentru că din punctul nostru de vedere, răspunde la aceste întrebări”, a subliniat Vasile Blaga.