Datoriile lui Ciorbea. Avocatul Poporului, dator şi la Gigi Becali cu 100.000 de euro

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Victor Ciorbea, Avocatului Poporului, ar fi dator nu doar la bănci ci îi datoreaza bani şi latifundiarului Gigi Becali. Potrivit naşul.tv, Ciorbea îi datorează lui Becali o sută de mii de euro.

Conform sursei citate, mai mulţi lideri PNL ar fi povestit că Gigi Becali, impresionat fiind de situaţia financiară dificilă în care se afla fostul prim-ministru, s-a oferit sa îl ajute pentru a depăşi, cel puţin temporar, acest impas. Astfel, Becali i-ar fi dat 100.000 de euro lui Ciorbea în 2012 şi nu ar nu ar fi dorit să încheie niciun act cu acesta, spunându-i că îl cunoaşte de om cinstit şi are încredere că îi va returna banii atunci când îi va avea.

Curios este că, în declaraţia de avere a lui Victor Ciorbea, apare o menţiune privind un contract de împrumut, în valoare de 65.000 euro, încheiat în 2012 fără să fie menţionată persoana de la care a fost contractat împrumutul, deşi, conform legii, Ciorbea trebuia să precizeze şi numele persoanei şi date din contract. Până în prezent, inspectorii ANI nu au demarat verificări privind această chestiune. Sursele nasul.tv susţin că acest contract nu există şi că, de fapt este vorba despre banii daţi de Becali.

La fel de curios este faptul că, deşi nu s-a grăbit să atace la CCR controversata ordonanţă de urgenţă care permite migraţia politică, sau ordonanţa care modifică Legea Educaţiei, în ciuda presiunii din partea opoziţiei şi a societăţii civile, Victor Ciorbea a reacţionat prompt şi a dispus o anchetă când a venit vorba de probleme invocate de Gigi Becali care a reclamat o serie de "abuzuri" la Penitenciarului Poarta Albă criticând modul de acordare al recompenselor pentru deţinuţi, în special a permisiunii de a părăsi penitenciarul, pe care a solicitat-o în mod repetat.

Victor Ciorbea are credite şi împrumuturi la bănci de 1,6 milioane de euro pe care trebuie să le plătească în următorii zece ani. În fiecare lună, Ciorbea trebuie să dea la bănci peste 12.000 de euro, în condiţiile în care veniturile familiei sale sunt puţin peste 3.000 de euro pe lună. Ocupând postul de Avocat al Poporului cu sprijinul PSD, Ciorbea este singurul în măsură să sesizeze la Curtea Constituţională eventualele ordonanţe de urgenţă adoptate de guvernul condus de Victor Ponta.