Dan Şova mazilit de la Transporturi?

Surse din PSD Cluj, citate de EVZ declară că Dan Şova va fi scos de pe postul de Ministru al Transporturilor, locul sau urmând să fie ocupat de fostului Ministru de Interne, Ioan Rus.
Loredana Diacu
24.06.2014

alte articole

Audieri în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi spre validare. În imagine, Dan Şova, Ministrul Transporturilor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.06.2014

Surse din PSD Cluj, citate de EVZ declară că Dan Şova va fi scos de pe postul de Ministru al Transporturilor, locul sau urmând să fie ocupat de fostului Ministru de Interne, Ioan Rus.

Numirea lui Ioan Rus pe funcţia deţinută de Dan Şova este prezentată ca o certitudine de sursele din PSD care au transmis informaţia în exclusivitate pentru EVZ. Numirea fostului ministru de Interne, perceput ca un ardelean serios, în locul lui Şova, celebru pentru pierderea contractului cu Bechtel este prezentată ca "o lovitură de imagine".

Dan Şova ar urma să preia şefia campaniei electorale PSD pentru alegerile prezidenţiale. Invitat la Realitatea TV, Şova a refuzat să comenteze informaţiile:

"Nu pot nici să confirm, nici să infirm. Am spus nu confirm, nu infirm. Am spus că e o informaţie pe care nu pot să o confirm. E complet neimportant. Insistaţi degeaba. Nu am ce să vă spun. Nu ştiu ce credeţi dvs. că se va întâmpla", a declarat Dan Şova, aseară, la Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, întrebat dacă ar putea renunţa la funcţia de la Transporturi.

Conform Evz, Victor Ponta pregăteşte un fel de mică remaniere, menită să împrospăteze, în scop electoral, imaginea pătată a PSD. De asemenea, la retragerea din Guvern a lui Şova şi a Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget, ar fi contribuit şi criticile din partea FMI şi UE.

De asemenea, surse apropiate delegaţiei internaţionale care a venit la Bucureşti, au declarat că Şova nu a făcut o impresie prea bună, ţinând cont de faptul că prima vizită din cadrul ultimei misiuni FMI a fost chiar la Ministerul Transporturilor, pentru a discuta privatizarea CFR Marfă, unde, reamintim, Şova a demis managementul privat în trombă, după ce înainte revocase din funcţie şi jumătate din Consiliul de Administraţie TAROM.

Mai mult, Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat în cadrul unui interviu publicat astăzi de HotNews, că modul în care Dan Sova a schimbat managerii privaţi de la mai multe companii de stat, precum Compania de Aeroporturi Bucuresti (CAB), reprezintă unul dintre motivele pentru care delegaţia FMI a plecat din Romania fara un raport de evaluare a acordului.

Ioan Rus, potenţialul înlocuitor al lui Dan Şova, a fost prefect de Cluj şi preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. În perioada 28 decembrie 2000 - 15 iunie 2004, a ocupat funcţia de Ministru de Interne în guvernul Năstase. În 2003 a fost numit şi vicepremier. În perioada 7 mai 2012 - 8 august 2012 a ocupat din nou funcţia de ministru de interne, remarcându-se prin faptul că a sărit în apărarea lui Victor Ponta când acesta a fost acuzat de plagiat.

"De la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filozofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einsten, toată lumea a plagiat" a declarat în 2012 Ioan Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor