PP-DD cooptat la la Guvernare. Mihai Cilibiu numit în fruntea Oficiului Judeţean de Cadastru Dolj

PSD a cooptat PP-DD la Guvernare. Preşedintele filialei Dolj, Mihai Cilibiu, a fost numit la conducerea Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Chiar dacă nu s-a definitivat la nivelul întregii ţări protocolul pentru cooptarea la guvernare a PPDD, Mihai Cilibiu, din partea formaţiunii fondate de Dan Diaconescu a primit un post de conducere într-o instituţie publică.

Mihai Cilibiu, preşedintele PPDD Dolj, a afirmat că noua sa funcţie este o dovadă de bună-credinţă a PSD.

„La nivel naţional nu s-a semnat protocolul, dar e o numire pe care am acceptat-o cu acordul conducerii centrale a PPDD, după discuţii în plan local cu colegii de la PSD. Noi, cei 72 de consilieri judeţeni şi locali din Dolj, am avut deja şi până acum o colaborare în sensul bunei guvernări locale cu cei de la PSD, chiar dacă nici la CJ Dolj şi nici în consiliul municipal nu e neapărată nevoie de voturile PPDD pentru obţinerea majorităţii. (...) E o numire firească, având în vedere studiile pe care le am şi experienţa (...) Eu vreau să fac performanţă la OCPI şi, după părerea mea, se va face un pas înainte”, a declarat Cilibiu pentru presa locală.

Intrarea la guvernare a PP-DD pe plan local

PSD s-a declarat interesat să semneze un protocol cu PP-DD pentru susţinere parlamentară şi locală. Negocierile dintre PSD şi PP-DD pentru semnarea protocolului privind cooptarea reprezentanţilor PP-DD în componenţa Guvernului au fost însă sistate datorită reacţiei UDMR şi UNPR. UDMR a anunţat că este împotriva cooptării membrilor PP-DD în componenţa Guvernului pe motivul că acest lucru ar dăuna imaginii Executivului, iar UNPR a declarat că nu participă la astfel de discuţii. În această situaţie, social-democraţii nu au mai oferit Simonei Man, preşedintele PP-DD, postul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

Victor Ponta a declarat că, în teritoriu, PDL şi PNL vor deţine majoritatea în aproape toate judeţele, astfel încât PSD încearcă să facă alte alianţe şi vizează în acest context PP-DD-ul, deoarece numai PPDD mai are reprezentanţi în consiliile judeţene.

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat acum circa 2 săptămâni că în cinci judeţe s-au constituit majorităţi împreună cu PP-DD şi mai este posibil ca în 10-11 judeţe să se realizeze majorităţi.

Pentru PP-DD ar fi convenabilă o înţelegere cu PSD în cazul în care aceştia ar primi posturi de secretar de stat, care eventual vor fi ocupate de „apolitici” numiţi la recomandarea PP-DD, precum şi unele poziţii la nivel local.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne