Cursa prezidenţială din Egipt s-a restrâns la doi candidaţi

Comisia Electorală din Egipt a declarat că Mohammed Morsi, candidatul Frăţiei musulmane, şi Ahmed Shafik, fostul prim-ministru sub preşedintele Hosni Mubarak, se vor confrunta în al doilea tur de scrutin, luna viitoare.
Mohammed Morsi, candidat la preşedinţie al Frăţiei Musulmane (st), în biroul său din Cairo pe 28 noiembrie 2011. Fostul prim-ministru şi candidat la preşedinţie, Ahmed Shafik (dr), în Cairo pe 10 martie, 2012 (Khaled Desouki / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
29.05.2012

Comisia Electorală din Egipt a declarat că Mohammed Morsi, candidatul Frăţiei musulmane, şi Ahmed Shafik, fostul prim-ministru sub preşedintele Hosni Mubarak, se vor confrunta în al doilea tur de scrutin, luna viitoare.

Morsi a primit aproximativ 5,8 milioane de voturi şi Shafik a primit 5,5 milioane, a raportat Al -Ahram, citându-l pe şeful comisiei electorale Farouk Sultan. Participarea generală la vot a fost de aproximativ 46 la sută, votând 23 de milioane de oameni.

Candidatul de pe locul cinci, Amr Moussa, fostul şef al Ligii Arabe, i-a atacat pe candidaţii de pe primele locuri şi a spus că "O revenire la vechiul regim este inacceptabilă, cum este şi exploatarea religiei în scopuri politice", a raportat Al-Jazeera.

Candidatul de pe locul al patrulea, Abdel Moneim Abul Fotouh, un fost membru al Frăţiei Musulmane, a avertizat împotriva votării lui Shafik. "Cel mai important lucru este ca oamenii să nu voteze pentru" membri din regimul înlăturat al lui Mubarak, a declarat el pentru radiodifuzor.

Alegerile de săptămâna trecută au fost primele de la căderea guvernului lui Mubarak, în februarie 2011, care a condus ţara timp de aproximativ 30 de ani.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate, cunoscut sub numele de SCAF, a controlat Egiptul de când Mubarak a fost demis şi a promis că va restaura o conducere civilă la sfârşitul lunii iunie.

În timpul alegerilor parlamentare de acum mai multe luni, egiptenii au votat masiv în favoarea candidaţilor Frăţiei musulmane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor