Curăţenie de primăvară la Radio Cluj
alte articole
După ce Ziar de Cluj a publicat, în 25 martie, un articol în care arată că protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, este angajată ilegal la Radio Cluj, aceasta a demisionat, relatează ziardecluj.ro.
Potrivit sursei citate, conducerea Radio Cluj şi a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) au fost acuzate, într-o plângere penală adresată de un angajat al studioului clujean Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de abuz în serviciu, discriminare şi deturnare de fonduri.
Plângerea a fost depusă de Vasile Luca, angajat de 25 de ani la Radio Cluj iar Ziar de Cluj a publicat detalii din această plângere, cee ce a dus la demisia lui Debreczeni Hajnalka de la Radio Cluj.
Potrivit legii 41/1991 vizând organizarea şi funcţionarea Societatii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, "personalul de specialitate prevăzut la art. 11 nu poate face parte din partide sau din alte formaţiuni politice şi este obligat să păstreze echidistanţa politică în intreaga sa activitate profesională, asigurând respectarea diversităţii de opinii."
Mai mult, salariaţii prevăzuţi la alin. (1) nu pot face parte din conducerea altor societăţi de radiodifuziune sau de televiziune şi nici nu pot cumula funcţii de execuţie in cadrul acestora, se arată în plângerea formulată de Luca.
Or, Debreczeni Hajnal este consilierul de presă al preşedintelui UDMR şi face parte din Consiliul de Administraţie al TVR din 1 aprilie 2014, fiind propunerea Uniunii, după ce soţul ei, Nagy Zoltan, şeful de cabinet al lui Kelemen Hunor, a ajuns secretar de stat, arată sursa citată.
Articolul original poate fi citit aici
Reamintim că de-a lungul timpului Societatea Română e Radiodifuziune (SRR) a fost în centrul a numeroase scandaluri, multe dintre acestea avându-l în centru chiar pe preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, numit de Parlament în fruntea Radiodifuziunii în condiţiile în care fusese declarat incompatibil de ANI.
Miculescu a fost validat de Parlament pe 16 iunie 2014 în funcţia de preşedinte director general al SRR, deşi în octombrie 2013 ANI îl declarase incompatibil pe motiv că, în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012, a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de Manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.
Miculescu nu este singurul depistat cu probleme de ANI. Lista completă poate fi accesată aici.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.