Cum a fost sădită ura? Ascensiunea lui Călin Georgescu îşi are rădăcinile dinainte de 2020

Mişcarea menită să aducă aşa-zisa „marea schimbare” despre care vorbesc acum Călin Georgescu şi George Simion este foarte bine organizată şi a fost creată în timp, avandu-şi rădăcinile dinainte de 2020. Semnale legate de naşterea unei forţe uriaşe aşa-zis suveraniste au existat, însă au fost ignorate de societatea civilă, politicieni, autorităţi, presă, scrie jurnalista Claudia Pîrvoiu, într-un articol publicat de HotNews.
Primul canal de Telegram creat special pentru pregătirea campaniei lui Călin Georgescu a fost înfiinţat pe 13 noiembrie 2021 şi se numeşte „Călin Georgescu – Hrană, apă, energie”. Ulterior, au fost înfiinţate numeroase alte grupuri, adunând, în timp, mii de susţinători.
Administratorii grupurilor transmiteau indicaţii clare legate de modul în care aceştia să promoveze „proiectul de ţară Călin Georgescu” pe diferite platforme digitale, având filiale şi coordonatori în toate judeţele.
Fiecare judeţ avea câte un coordonator. În paralel, au fost create diferite comunităţi, care au adunat numeroşi adepţi mai ales în mediul rural, prin asociaţia „Pământul Strămoşesc”, fondată în octombrie 2021 sub numele lui Călin Georgescu.
Avea menirea de a contribui la „marea renaştere”, prin împărţirea de „seminţe strămoşeşti”. Fiind „un organism viu în continuă schimbare şi regenerare, aduce un aport important la dezvoltarea ideilor suveraniste, patriote, de întrajutorare, de lucru împreună, în clacă”.
Din 2021 până în momentul campaniei pentru prezidenţiale au fost organizate numeroase conferinţe şi întâlniri cu Călin Georgescu, create sute de mesaje şi filmuleţe de propagandă, propunând „un nou model social, economic şi politic, inovator şi unificator: suveranism – distributismul”. Mai exact, o doctrină anticapitalistă, bazată pe autoconsum.
Coordonatorii proiectului transmiteau frecvent membrilor că este „imperativ ca termenul de Distributism să fie popularizat”, pentru a ajunge în „mentalul colectiv”. „Când Proiectul de Ţară al dlui Călin Georgescu va fi adoptat şi propus printr-un vehicul politic, oamenii să aibă minimum de cunoştinţă despre beneficiile distributismului, despre capacitatea acestui concept economic de a îndrepta lucrurile în toate aspectele ce ţin de sfera politică, socială, economică şi educaţională”, mai era mesajul coordonatorilor.
După cum spuneau chiar ei, au acţionat pe principiul „Sero Sed Serio – Încet, dar sigur!”.
Totul a fost minuţios pregătit, inclusiv mesajul pe care trebuia să-l transmită Georgescu. „Domnul Călin Georgescu are nevoie de sprijinul majorităţii partidelor politice existente, de sprijinul serviciilor care trebuie făcute să înţeleagă că trecem printr-o schimbare la nivel global din care s-ar putea să nu ieşim prea confortabil.
Articolul integral poate fi citit aici.