Cum a fost primită intrarea lui Boc în Mişcarea Populară

Primarul Clujului Emil Boc
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Primarul oraşului Cluj Napoca, Emil Boc, a anunţat duminică faptul că va face parte din Fundaţia Mişcarea Populară.

În prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a Elenei Udrea şi a liderilor Partidului Mişcarea Populară, Emil Boc a anunţat că "a acceptat invitaţia lui Marian Preda de a face parte din Fundaţia Mişcarea Populară". Acesta a subliniat că în acest fel poate contribui la unificarea dreptei, pentru câştigară a ea alegerilor din acest an.

Europarlamentarul Cristian Preda, membru PMP, a precizat că salută „cu multă bucurie intrarea lui Emil Boc în Mişcarea Populară”

„Sper că exemplul lui să fie urmat şi mai mulţi primari din ţară să intre în Fundaţia creată de Traian Băsescu. Obiectivele sunt clare:
scor cu două cifre la europene, intrarea în turul al doilea a prezidenţiabilului susţinut de PMP şi, pe această bază, alegerea unui preşedinte de centru-dreapta ca succesor al lui Traian Băsescu, preluarea şefiei guvernului după viitoarele alegeri parlamentare”, a precizat Preda.

„Am convingerea că atât experienţa lui Boc sau a altor aleşi de la nivel local, cât şi energia unor lideri naţionali pot asigura atingerea acestor obiective ambiţioase”, a continuat acesta.

Elena Udrea, care a trecut recent de la PDL în rândurile celor de la PMP, a participat duminică la Cluj-Napoca la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară cu tema „Statul de drept – între modelul european şi realitatea din România”.

„A fost un prilej extraordinar de a-i vedea încă o dată împreună pe Traian Băsescu şi Emil Boc, cei doi oameni de stat care au trecut ţara cu bine prin criza economică şi care s-au constituit în veritabile repere privind protejarea statului de drept în România. Toată lumea a dorit să-l vadă pe Preşedinte şi pe fostul Prim-ministru oferind un sprijin real Mişcării Populare. E un moment de maximum imbold pentru toţi cei care vor să se alăture acestui demers politic şi am simţit astăzi că sunt şanse foarte bune ca obiectivele asumate sa poate fi din nou atinse”, a declarat aceasta.

Elena Udrea susţine că a avut „un sentiment similar celor care mă încercau în perioada 2007-2008, când, alături de Preşedinte, am făcut opoziţie majorităţii politice din Parlament PNL – PSD, dar şi în campania electorală din 2009, când am învins aceeaşi alianţă politică”.

Pe de cealaltă parte, preşedintele PDL Vasile Blaga a subliniat că „PDL este despre echipă, despre baza partidului, şi nicidecum despre un om”.

„Din acest motiv, nu o să comentez prea mult înscrierea lui Emil Boc într-o fundaţie, nu vreau să dau acestui gest o importanţă mai mare decât are. Nu este nicio incompatibilitate între a fi membru de partid şi membru al unei fundaţii. Fiecare este liber să îşi apreciaze singur loialitatea faţă de un partid şi o echipa. În acest moment, important este PDL nu un alt proiect, important este ca PDL să crească şi să fie puternic, importante sunt alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale pe care le vrem câştigate de candidatul nostru Cătălin Predoiu”.

Vicepreşedintele PDL Andreea Paul a precizat că înscrierea lui Emil Boc în Fundaţia MP „nu este surprinzătoare”.

„Era de aşteptat. E adevărat că avea şi varianta Fundaţiei ISP a PDL. El rămâne Premierul dat de PDL care, împreună cu adevarata echipă a PDL, susţinut de adevarata echipă a PDL, a scos ţara din criză economică. Aceeaşi echipă adevărată a PDL a fost ieri în Piaţa Revoluţiei la mitingul pentru apărarea statului de drept atacat zilnic de Ponta şi Antonescu. Îmi amintesc bine şi cu amărăciune cum, în acele vremuri de guvernare grea, doamna Udrea cerea remanierea guvernului şi premierului Boc. Astăzi aud cum canibalizata doamna Udrea ne reproşează că nu am susţinut guvernarea PDL. Mă simt jignită nu doar eu, ci întreaga echipă adevărată a PDL, de aceste minciuni”, a declarat Andreea Paul.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că Fundaţia Mişcarea Populară a născut un copil prematur, PMP, care se va lupta la europarlamentare şi căruia îi urează succes.

Migraţia politicienilor de la PDL la PMP

Surse citate de Mediafax au declarat luni că liderii PMP poartă discuţii cu primarii democrat liberali, respectiv cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în vederea alăturării acestora la formaţiunea politică nou înfiinţată, prin intermediul Fundaţiei Mişcarea Populară.

S-a vehiculat de asemenea numele primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Edilii care s-ar putea îndrepta spre PMP nu vor părăsi acum PDL, pentru a nu îşi pierde mandatele de primari. Astfel că discuţiile care se poartă sunt pentru înscrierea lor în fundaţie, care reprezintă un pas intermediar.

Deputatul Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară. După plecarea acesteia a avut loc o migraţie de parlamentari de la PDL la PMP, respectiv Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzău, Andrei Voloşevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne