Emil Boc se "frecventează" cu Băsescu şi cu PMP-ul, doar doar va fi dat afară din PDL

Emil Boc (D) împreună cu Traian Băsescu, 9 februarie 2012
Emil Boc (D) împreună cu Traian Băsescu, 9 februarie 2012 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a luat sâmbătă cina în compania preşedintelui Traian Băsescu, aflat la Cluj pentru a lua parte la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. După cina luată împreună cu şeful statului şi şi cu lideri locali ai PDL, precum şi cu foşti colegi din PDL plecaţi la Partidul Mişcarea Populară (PMP), Boc a declarat că la masa "s-a făcut doar puţină politică" şi că, în principal, comesenii au discutat despre experienţa pe care foştii miniştri democrat-liberali au avut-o la guvernare.

Întrebat dacă se va înscrie în PMP, partidul în care au migrat aproape toţi susţinătorii preşedintelui Băsescu, Emil Boc a răspuns: "Aveţi răbdare".

"Ce pot să discute doi oameni care au fost parteneri în cele mai grele momente ale crizei economice de după 1928-33? Probleme care ţin de criza prin care am trecut şi de faptul că partenerii rămân parteneri şi prieteni indiferent de vremuri. E foarte bine, pentru că am fost membri în acelaşi guvern, nu în alt guvern, care a trecut România prin cea mai grava criză economică. Puţină politică s-a făcut. Ca până la urmă sa ştiţi că adversarul nostru nu e înăuntru, e acolo, dincolo, în USL", a declarat Emil Boc.

La masa s-au aflat Traian Băsescu, Preşedintele României, Emil Boc, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, consilierul judeţean Rareş Rusu, primarul din Turda, Tudor Ştefănie, primarul din Huedin, Mircea Moroşan, şi fostul prefect, Florin Stamatian şi foştii miniştrii PDL, actuali membri PMP Elena Udrea, Teodor Baconschi, Daniel Funeriu şi Toader Paleologu.

Întrebată de jurnalişti despre o eventuală aderare la PMP a lui Emil Boc, Elena Udrea a declarat că acesta "ştie ce vrea să facă şi în ce parteneriat, în ce echipă vrea să joace".

Emil Boc, care îşi doreşte să rămână la primăria Clujului nu îşi poate da demisia din PDL, deoarece astfel şi-ar pierde mandatul de primar. În aceste condiţii, Boc s-ar putea înscrie la PMP doar dacă ar fi dat afară de democrat-liberali.

Primarul Clujului, membru marcant PDL, va participa şi el astăzi, alături de Traian Băsescu şi foştii colegi miniştri din PDL la întâlnirea Mişcării Populare.

Între timp Emil Boc a anunţat că s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, cu scopul de a contribui la unificarea dreptei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne