CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după noile acuzaţii ale lui Băsescu la adresa Justiţiei
alte articole
La nici o zi după ce Traian Băsescu s-a lansat în noi acuzaţii incendiare la adresa justiţiei, prin intermediul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări pentru a se stabili dacă prin declaraţiile sale, fostul preşedinte a adus atingere independenţei justiţiei, cu consecinţa subminării autorităţii acesteia.
De asemenea, conducerea CSM a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la posibila încălcare de către postul de televiziune B1 TV a prevederilor Deciziei-cadru nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.
Amintim că, miercuri seara, în cadrul unei intervenţii în direct la B1 TV, fostul preşedinte a declarat că Inspecţia Judiciară (IJ) şi CSM-ul au devenit "o măciucă care se aplică în gură, direct, oricărui om care vrea să exprime ceva despre justiţie" şi a acuzat că, în spatele acestei agresivităţi se află "o mare de corupţie".
Mai multe despre declaraţiile fostului preşedinte puteţi citi aici.
Declaraţiile lui Băsescu au fost făcute în contextul în care plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, miercuri, că o serie de declaraţii ale fostului preşedinte difuzate pe 31 martie de postul de televiziune B1 TV, precum şi comentariile de pe contul de Facebook al Elenei Udrea, aduc atingere independenţei şi imparţialităţii magistraţilor şi sistemului judiciar în ansamblul său.
"Plenul Consiliului a apreciat că opiniile şi aprecierile personale ale fostului Preşedinte al României şi comentariile postate pe contul de Facebook al doamnei Elena Gabriela Udrea - preluate de mass media - în sensul că asistăm la un proces de"guantanamizare" a ţării, prin luarea şi menţinerea în mod nelegal şi abuziv a măsurii arestului preventiv, sunt nefondate şi aduc atingere independenţei şi imparţialităţii magistraţilor care instrumentează cauzele respective, precum şi prestigiului justiţiei, prin subminarea încrederii cetăţenilor în corectitudinea actului de justiţie", arată membrii CSM, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.