CSAT – Modalitatea concretă de privatizare a CFR Marfă se află în responsabilitatea Guvernului
alte articole
CSAT a cerut Ministerului Transporturilor să includă în contractul de privatizare a CFR Marfă clauze potrivit cărora cumpărătorul se obligă să menţină obiectul de activitate al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă, potrivit unui document publicat, miercuri, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
CSAT avizează proiectul de Hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ,,C.F.R. Marfă” S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, nr. DSN1/192, din 31.01.2013, anexă Ia prezenta hotărâre, se arată în documentul amintit.
Potrivit sursei citate, modalitatea concretă şi procedura de privatizare se află în responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României.
De asemenea, CSAT a cerut Ministerului Transporturilor “să includă în contractul de privatizare clauze potrivit cărora cumpărătorul se obligă, sub sancţiunea rezoluţiunii contractului şi plata unor daune interese, să menţină obiectul de activitate al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă C.F.R. Marfă – S.A. şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru îndeplinirea de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă C.F.R. Marfă – S.A. pe toată durata de existenţă a acesteia, a obligaţiiIor de natură strategică ce îi revin potrivit IegisIaţiei în vigoare, protocoalelor şi acordurilor naţionale şi internaţionaIe (nevoile de apărare ale ţării, transportul trupelor şi materialelor militare neîntrerupt pe timp de pace, în caz de calamităţi naturale, situaţii de criză şi de război, sau alte situaţii deosebite; angajamentele asumate de România prin Tratatul Atlanticului de Nord; convenţiile încheiate cu S.U.A)”.