Criza politică din RM. Maia Sandu, după consultări cu societatea civilă: Cetăţenii nu îşi doresc un parlament subordonat grupărilor corupte

Peste 70 la sută dintre cetăţeni îşi doresc anticipate, iar cei care au ajuns în parlament prin fraude nu au dreptul să se opună voinţei acestora, afirmă şefa statului.
Protest la Chişinău
Protest la Chişinău (facebook.com/PAS)

Preşedintele, Maia Sandu, a avut joi, 4 martie, o nouă rundă de consultări referitoare la posibilele căi de depăşire a crizei politice din Republica Moldova.

Şefa statului a discutat cu mai mulţi formatori de opinie, dar şi cu specialişti în drept constituţional despre soluţiile optime ce ar putea să conducă la deblocarea situaţiei şi la declanşarea alegerilor anticipate.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, participanţii la discuţie şi-au expus, la rândul lor, opiniile şi recomandările în vederea ieşirii ţării din criza politică.

„Toţi cei prezenţi la discuţie sunt de acord că R. Moldova are nevoie de anticipate, de un parlament cu deputaţi responsabili şi de un guvern stabil care să oprească schemele şi să scoată ţara din criză”, a menţionat Maia Sandu, mulţumind participanţilor pentru recomandări şi implicare.

Preşedinta a ţinut să sublinieze că este hotărâtă să apere interesul cetăţenilor până la capăt, iar în prezent oamenii doresc un guvern onest şi responsabil şi un parlament care îi reprezintă, nu care se subordonează grupărilor corupte.

Într-un interviu recent la Europa Liberă, Maia Sandu a notat că peste 70 la sută dintre cetăţeni îşi doresc anticipate, iar cei care au ajuns în parlament prin fraude nu au dreptul să se opună voinţei acestora.

„Dacă nu se găseşte compromis, acest conflict poate fi rezolvat de cetăţeni, la referendum pentru suspendarea preşedintelui sau la anticipate pentru realegerea parlamentului”, a conchis şefa statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe