Igor Dodon cere Maiei Sandu desemnarea premierului până pe 9 martie. Preşedinţia: Nu operăm cu ultimatumuri

Igor Dodon şi Maia Sandu
Igor Dodon şi Maia Sandu (facebook.com/D. Alaiba/newsmaker.com)

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, cere preşedintelui Maia Sandu „să iasă din izolare” şi să semneze, până cel târziu la 9 martie, decretul de desemnare a candidatului la funcţia de premier propus de majoritatea parlamentară.

Totodată, acesta susţine că PSRM nu va iniţia nici un referendum dar va continua consultările cu partidele parlamentare pentru a identifica soluţii la criza politică întrucât ar fi total nejustificat să se aştepte finalul lunii martie pentru a vedea ce e de făcut. „Ultimul lucru care ne preocupă acum este funcţia Maiei Sandu şi demiterea ei.”

În opinia lui Dodon, şeful statului nu poate anula rolul partidelor într-o democraţie. De aceea, nicio instituţie a statului, Parlamentul, Guvernul, nu vor putea pune în aplicare un decret dubios, nu vor putea organiza alegeri în baza unui astfel de decret, pentru că asta ar însemna „complicitate la încălcarea Constituţiei şi la uzurparea puterii în stat”.

În replică, purtătoarea de cuvânt Sorina Ştefârţă a menţionat luni, că „Preşedinţia nu operează cu ultimatumuri”, iar Maia Sandu „desfăşoară săptămâna aceasta consultări cu societatea civilă, cu experţi în drept și cu mai mulți actori sociali”.

Şefa statului a subliniat de mai multe ori că noua majoritate din Parlament este o „frăţie a penalilor”, pentru că din ea fac parte deputaţi corupţi, sau presaţi să facă jocuri politice etc.

„Eu nu am să stau să mă uit cum frăţia penalilor nu vrea să lase ţara din mână şi semnează alianţe la fel de uşor cum şi-a umplut propriile buzunare”, a declarat anterior Maia Sandu concluzionând că aşa-zisa majoritate Dodon - Şor - Plahotniuc nu are nimic în comun cu salvarea ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe