Criza politică din RM. Maia Sandu a început discuţiile cu societatea civilă: Sunt hotărâtă să apăr interesul cetăţenilor până la capăt

Justiţia nu se negociază. Hoţii nu le vor bine oamenilor. Ţara are nevoie de anticipate, de deputaţi responsabili, de un guvern competent cu susţinere stabilă în legislativ, a afirmat Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedintele R. Moldova
Maia Sandu, preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a început luni, 1 martie, seria de consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu jurişti, specialişti în drept constituţional, organizaţii din domeniul respectării statului de drept, pentru a afla opiniile şi recomandările lor în vederea ieşirii din criza politică.

„Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Şor ce vrea să-şi păstreze fotoliile şi schemele de corupţie şi, pe de altă parte, o majoritate covârşitoare a populaţiei care le cere hoţilor să plece. Cetăţenii au mereu dreptate. Iar suveranitatea stă în mâinile poporului, nu ale unui grup îngust de interese”, a declarat şefa statului.

La prima întâlnire, preşedinta a vut discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor din cadrul Platformei Forumului societăţii civile din cadrul Parteneriatul Estic: Promo-LEX, Expert-Grup, Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Institutul pentru Politici şi Reforme Europene, WatchDog, Amnesty International, Asociaţia pentru Democraţie Locală, Institutul European de Studii Politice din Moldova, Centrul Regional de Mediu, Centrul de Politici şi Reforme Structurale din Republica Moldova, Conferinţa Naţională a Sindicatelor, Alianţa Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Participanţii la discuţii au explicat cum se vede, din perspectiva lor, ieşirea din blocajul politic optând pentru o comunicare detaliată prin care cetăţenilor să li se explice raţionamentul paşilor întreprinşi de decidenţi.

„În cadrul consultărilor am primit multe mesaje utile şi recomandări de ordin juridic, politic şi diplomatic în vederea depăşirii blocajului. Sunt hotărâtă să apăr interesul cetăţenilor până la urmă. Justiţia nu se negociază. Hoţii nu le vor bine oamenilor. Ţara are nevoie de anticipate, de deputaţi responsabili, de un guvern competent cu susţinere stabilă în legislativ”, a conchis Maia Sandu.

Consultările vor continua şi în zilele următoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe