Cristian Preda rămâne în PMP

Europarlamentarul Cristian Preda, cel care a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte PMP, a declarat, joi, că a decis să rămână în Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi s-a pronunţat pentru "un soi de pact de neagresiune" între candidaţii la prezidenţiale din zonă de centru-dreapta, adăugând că se teme de o "autodiscreditare" a dreptei.
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Cristian Preda (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.08.2014

Europarlamentarul Cristian Preda, cel care a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte PMP, a declarat, joi, că a decis să rămână în Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi s-a pronunţat pentru "un soi de pact de neagresiune" între candidaţii la prezidenţiale din zona de centru-dreapta, adăugând că se teme de o "autodiscreditare" a dreptei.

Potrivit Agrepres, Preda a mai precizat, la RFI, că va rămâne vicepreşedinte al PMP, chiar dacă se află "într-o minoritate extraordinară".

"Nici n-o poţi numi minoritate, am fost singur împotriva celorlalţi. Izolare îi putem spune, dar aştept verdictul urnelor, ele ne vor spune cine a făcut evaluarea corectă", a declarat europarlamentarul PMP, referindu-se la poziţia pe care a avut-o în legătură cu schimbarea prezidenţiabilului PMP în ce priveşte candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.

Reamintim că marţi, la şedinţa Consiliului Naţional al PMP, Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea pentru vina de a fi distrus candidatura la prezidenţiale a lui Cristian Diaconescu, luându-i apoi locul. "Eu am fost singurul care a considerat că trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil, iarăşi am fost împotriva acestei candidaturi", a explicat Preda la momentul respectiv.

Referitor la susţinerea pe care preşedintele Traian Băsescu o oferă Elenei Udrea - după ce anterior preşedintele îl declarase pe Diaconescu candidatul ideal, fiind, de altfel, prima persoană care a semnat pe lista acestuia de adeziuni - europarlamentarul a afirmat că a văzut doar reacţii negative în jur şi că "lumea din afara PMP" pare să spună că Elena Udrea nu e Traian Băsescu. Mai mult, şi în PMP există aceeaşi percepţie, a adăugat Preda, "chiar dacă nu sunt prea mulţi cei care au curajul să ia cuvântul public şi s-o spună."

Abordând noul context electoral, în care candidaţii dreptei se atacă între ei în loc să se lupte cu Ponta, Preda şi-a exprimat temerile că cei cinci se vor epuiza în aceste atacuri iar dreapta se va autodiscredita.

"Lucrurile n-ar arăta rău, dacă toţi cei cinci candidaţi l-ar ataca pe Ponta din cinci unghiuri diferite, dar nu se întâmplă aşa. Îl vedem pe Tăriceanu, care îi trimite bezele premierului, iar ceilalţi patru candidaţi îşi consumă (...) energia mai degrabă pentru a se ataca între ei, decât pentru a-l atacă pe Victor Ponta (...). Mie mi-e teamă ca nu cumva să-i epuizeze efortul pe toţi aceşti candidaţi", a mai declarat Preda, adăugând că speră ca măcar în turul doi să existe "o atitudine de cooperare implicită, un pact de neagresiune între candidaţii de centru-dreapta şi nu speranţa oarbă că cel care se califică în turul doi va fi susţinut de toată dreapta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor