Cum comentează Baconschi şi Papahagi candidatura Elenei Udrea

Teodor Baconschi
Teodor Baconschi (SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)

Înlocuirea prezidenţiabilului PMP Cristian Diaconescu cu Elena Udrea nu a fost văzută cu ochi buni de doi dintre membrii fondatori ai formaţiunii, Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi, care de altfel au şi părăsit partidul ca urmare a modului în care era condus acesta.

„Ceea ce se întâmplă acum în PMP este o insultă la adresa inteligenţei electoratului nostru. Ne-am chinuit, cei care am fondat FMP şi PMP, să construim un partid altfel, alternativă la o clasă politică expirată. Această încercare a eşuat. PMP nu mai reprezintă decât vehiculul ambiţiei personale a doamnei Elena Udrea”, a declarat Adrian Papahagi.

Comentând decizia lui Cristian Diaconescu de a părăsi PMP şi a candida ca independent la prezidenţiale, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a remarcat, în mod ironic, că nimeni nu este mai pregătit pentru a fi prezidenţiabil decât Elena Udrea.

„Înţeleg din media că dl Cristian Diaconescu - ultimul mohican - pleacă din PMP. Şi uite aşa, rând pe rând, au fost căsăpiţi MRU, Predoiu, Macovei, Marian Preda, Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Diaconescu şi toţi ceilalţi. Nu era niciunul suficient de şcolit, de experimentat, de plauzibil în calitate de prezidenţiabil. Vorba cântecului: Only You!”, a declarat Baconschi, aluzie la Elena Udrea.

PMP nu mai reprezintă decât vehiculul ambiţiei personale a doamnei Elena Udrea

Însă, fostul ministru de Externe este de părere că scara valorilor nu va fi definitiv răsturnată. „E doar un final grotesc de ciclu politic. Lumea inteligentă, la care se referă dl Papahagi, a înţeles acest lucru. Chiar dacă nu pare majoritară”, a adăugat acesta.