Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese
alte articole
Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, relatează Gândul.info. Anunţul a fost făcut de însuşi Piedone, care a precizat că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului instanţei supreme.
"Am studiat dosarul şi mi s-a adus la cunoştinţă începerea urmării penale pentru conflict de interese. Am dat o declaraţie, urmează domnii procurori, iar instanţa să se pronunţe la sfârşit”, a declarat Cristian Popescu Piedone, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).
Şi copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad şi Ana Popescu, au fost citaţi la Parchetul General.
Punerea sub acuzare are loc după ce, recent, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese de către fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
Potrivit ANI, în perioada 2013 – 2015, Piedone a semnat, în calitate de primar, şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii de funcţionare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL şi Chocoland SRL, ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de către copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai societăţilor comerciale.
Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafaţa de 2.234 mp.
"Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Popescu Cristian Victor Piedone a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată într-un comunicat remis de ANI Epoch Times.