Cristian Diaconescu: "România are nevoie de garanţii de securitate şi acestea vin numai de la vest"

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul PMP, fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, a declarat luni, la Realitatea Tv, că vrea să continue proiectele preşedintelui Traian Băsescu, statul de drept şi parcursul european şi euro-atlantic al ţării.

"Statul de drept în România este esenţial, Justiţia trebuie să rămână independentă, instituţiile statului trebuie să-şi continue lupta anticorupţie, România are nevoie de garanţii de securitate şi acestea vin numai de la vest şi drumul european şi euro-atlantic este irevocabil. Dacă aceste lucruri sunt susţinute numai de Traian Băsescu, într-adevăr, numai pe dânsul l-am auzit, atunci, da, sunt candidatul lui Traian Băsescu", a declarat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu susţine că nu s-a consultat cu Traian Băsescu înainte de a-şi anunţa candidatura. Acesta a fost desemnat candidatul la prezidenţiale al PMP în cadrul unui Congres care a avut loc sâmbătă. Noul preşedinte al formaţiunii, Elena Udrea, a afirmat că a discutat cu Diaconescu în cursul săptămânii şi, întrebată dacă a existat o consultare şi cu preşedintele ţării, aceasta a răspuns afirmativ.

"Toate lucrurile pe care le facem în general ca partid le facem conform unor strategii. Săptămâna aceasta, desigur, a fost discuţia cu domnul Diaconescu", a replicat Udrea, adăugând că "a existat o consultare şi cu preşedintele Traian Băsescu".

"Important este să mergem cu cel mai bun candidat pe care dreapta poate să-l dea. Eu, ca preşedinte al PMP, propun partidului meu să mergem cu candidat propriu în primul tur al alegerilor, pentru că ajută foarte mult electoratul nostru să vină alături de un partid care este la început, cum este PMP, şi apoi în turul doi desigur să-l susţinem pe cel mai bun", a declarat Udrea.

Preşedintele PMP a precizat că desemnarea lui Diaconescu nu exclude posibilitatea unui unic candidat al dreptei, acesta având sprijinul PMP în condiţiile în care "îşi asumă să continue viziunea lui Traian Băsescu pentru România, lupta pentru independenţa justiţiei, statul de drept şi parteneriatele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne