MRU: Candidatura mea la prezidenţiale este foarte fermă. Un tandem Ungureanu-Cristian Diaconescu sună bine

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a început campania prezidenţială, adăugând că un tandem Ungureanu-Cristian Diaconescu „sună bine”, însă nu scoate din calcul nici tandemul Ungureanu - Iohannis.

„Candidatura mea la prezidenţiale rămâne în picioare, este foarte fermă. Începând de azi sunt în campania pentru prezidenţiale. Un tandem Ungureanu - Diaconescu sună bine. Cum sună bine şi un Papahagi în fruntea PMP. Nu scot din calcul nici tandemul Ungureanu - Iohannis”, a declarat liderul Forţei Civice.

MRU este de părere că viitorul preşedinte al ţării nu poate fi dat doar de două partide mari, făcând referire la PNL-PDL, astfel că este necesară unificarea întregii drepte. Acesta a criticat faptul că PNL şi PDL au decis să nu implice partidele mai mici în noul lor proiect.

„Coagularea nu se face dintr-un punct, trebuie generozitate şi relaxare politică. O uniune a forţelor de dreapta o vedem mult mai bine. Nu există vot de dreapta care să fie aruncat la coş. Cele zece puncte se pot lua de la Forţa Civică, PMP şi independenţi. Succesul în toamnă nu poate fi dat doar de două partide mari”, a precizat Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Forţei Civice a scos în evidenţă că PNL şi PDL au obţinut împreună la europarlamentare 27%, adăugând că este o diferenţă de 10 procente până să ajungă la 37%, cât a obţinut PSD.

„Cele zece puncte se pot lua de la Forţa Civică, PMP şi independenţi. Succesul în toamnă nu poate fi dat doar de două partide mari. Salutăm intenţia de fuziune PNL-PDL, dar când trasezi graniţe faţă de alte partide faci paşi greşiţi. Trebuie mult tact şi viziune”, a susţinut Mihai Răzvan Ungureanu.

MRU a criticat şi recentele „declaraţii ciudate şi stranii” din zona PNL–PDL, una dintre care îi aparţine preşedintelui interimar la PNL, Klaus Iohannis.

„Iohannis spunea recent, erijându-se în şef informal PNL-PDL că fuziunea cu alte partide mai mici s-ar putea face după prezidenţiale. Nu ştiu dacă a avut mandat PNL. Îl rog să tratăm cu calm toate sensibilităţile din zona de dreapta. Există tentaţia celui care vine de la primăria Sibiu să creadă că lumea cade la picioare imediat. Nu e chiar aşa”, a adăugat Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne