Crin Antonescu: europarlamentarele, dezastruoase pentru toate partidele din România

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Rezultatele alegerilor europarlamentare au fost dezastruoase pentru toate partidele din România a declarat luni Crin Antonescu, (ex) preşedintele PNL, demisionat din funcţie ca urmare a eşecului la europarlamentare.

„Rezultatul alegerilor este nemulţumitor, este un eşec pentru toate partidele aliniate la start" a declarat Antonescu, afirmând că, pe plan strategic, PSD-ul este perdantul major:

"Cred că strategic a pierdut major PSD. De la 41-43% să ajungi la 37%, iar a doua zi să eşuezi cu operaţiunea PNL Tăriceanu, este eşecul cel mai notabil după aceste alegeri”, a declarat Antonescu, după o zi furtunoasă, în care liberalii l-au dat la propriu afară pe Călin Popescu Tăriceanu din sala în care se desfăşura şedinţa strategică post-alegeri a PNL.

În ceea ce priveşte derapajele lui Călin Popescu Tăriceanu, care încearcă să-i convingă pe foştii săi colegi liberali să refacă USL, Antonescu a declarat că subiectul nu reprezintă nicio îngrijorare pentru PNL:

„Încercarea lui Tăriceanu de a lua PNL, nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare pentru noi. Cascada de situaţii absolut jenante ale lui Tăriceanu ne doare pe toţi. Nu există ceva mai jenant la ora actuală decât Tăriceanu, decât ceea ce face premierul Ponta, premier şi liderul celui mai important partid politic în acest moment. Iar această chestiune riscă să se transforme într-un ritual caraghios”, a mai spus fostul lider al PNL, criticând oportunismul politic al fostului coleg, demisionat din partid când PNL-ul a ieşit de la guvernare şi revenit înainte de alegeri, cu scopul de a redirecţiona partidul către PSD şi USL.

Întrebat cum comentează faptul că Ion Iliescu l-a numit „lichea”, liderul liberal a declarat că vârsta lui Ion Iliescu îl împiedică să dea un răspuns la "glumele de prost gust" ale părintelui spiritual al partidului social democrat.

„Nu-mi dau seama ce tip de euforie i-a cotropit aseară pe liderii PSD, de a făcut Ion Iliescu asemenea glume de prost gust. Vârsta lui mă împiedică să dau un răspuns la aşa ceva”, a completat fostul lider PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne