Coreea de Sud ar putea relua vânătoarea de balene

Militanţii pentru apărarea mediului din Coreea de Sud protestează împotriva vânătorii de balene, Seul, arhivă
Militanţii pentru apărarea mediului din Coreea de Sud protestează împotriva vânătorii de balene, Seul, arhivă (Jung Yeon-Je / AFP / Getty Images)

Atrăgând furia ecologiştilor, Coreea de Sud a declarat joi că are în vedere reluarea vânătorii de balene pe teritoriul său, în scopuri ştiinţifice, acesta fiind acelaşi motiv pe care Japonia îl invocă cu privire la vânătoarea de balene pe care o desfăşoară anual.

Seul a făcut anunţul miercuri, în timpul Comisiei internaţionale pentru vânătoarea de balene din Panama.

"Guvernul coreean are în prezent în vedere începerea vânătorii de balene pentru cercetare ştiinţifică", scrie într-o scrisoare Joon Suk Kang, şeful delegaţiei Coreei de Sud. Acesta a adăugat: "Programul de cercetare ştiinţifică propus este proiectat pentru a analiza şi a acumula date biologice şi ecologice despre balenele Minke, care migrează în largul peninsulei coreene".

Australia şi Noua Zeelandă, ambele fiind naţiuni care se opun vânătorii de balene, au condamnat manevra Seulului în direcţia reînceperii vânătorii de balene.

"Sunt foarte dezamăgit de acest anunţ făcut de Coreea de Sud. Ne opunem în mod absolut vânătorii de balene, nu există nicio scuză pentru vânătoarea de balene în scop ştiinţific", a declarat prim-ministrul australian Julia Gillard, în conformitate cu o transcriere.

Balenele Minke, pe care intenţionează să le vâneze Coreea, sunt considerate o specie ameninţată cu dispariţia, a relatat grupul de conservare World Wildlife Fund.

"Reluarea vânătorii de balene de către Coreea, după mai bine de un sfert de secol, ar fi un uriaş pas înapoi", a afirmat Wendy Elliott, şefa delegaţiei WWF la reuniunea IWC din Panama.

"Coreea vinde deja carnea balenelor prinse în uneltele de pescuit, şi credem că această mişcare este o încercare slabă a Coreei de a muşamaliza vânătoarea comercială de balene sub pretextul cercetării ştiinţifice, similar cu vânătoarea efectuată de Japonia în sanctuarul balenelor din Southern Ocean". a adăugat ea.

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi la newsletter-ul nostru electronic

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură