Copilul cu numarul 7 miliarde

O mama cu bebelusul ei.
O mama cu bebelusul ei. (www.paulaflorescu.ro)

In seara de duminica, 30 octombrie, s-a nascut copilul cu numarul 7 miliarde al Planetei noastre. A venit pe lume intr-un spital de stat din Filipine (Asia de Sud-Est, Oceanul Pacific). Are doar 2,5 kilograme si o cheama Danica May Camacho.

Ziarul The Guardian i-a invitat pe cititorii sai sa-i scrie o scrisoare de "Bun venit" Danicai. Articolul il puteti citi aici: http://www.guardian.co.uk/environment/2011/oct/31/baby-7-billion-dear-kid?intcmp=239

"Bine ai venit in lume si ne cerem scuze pentru mizerie!", ii scrie thesoftanonymous. "Ti-am lasat o planeta care se incalzeste tot mai mult si care se chinuie sa faca fata tuturor locuitorilor. Inca nu suntem siguri ce se va intampla mai departe, dar generatia ta ar putea fi cea care o repara sau cea care o strica de tot. Afla ce spun oamenii de stiinta si fa ceva ca sa ajuti, chiar daca e un lucru marunt. Dar bucura-te si de viata ta, de asemenea... planeta noastra se schimba, dar spiritul uman ramane neschimbat. Niciodata sa nu te opresti din a fi fascinat de lumea asta. Urmareste-ti inima. Si stai departe de bauturile carbogazoase". Guru83 se simte inghesuit si-l roaga pe copil sa fie cuminte si sa se dea mai incolo.

Paulhalsall isi doreste sa fie in locul Danicai. "Am 50 de ani si am vazut progrese culturale si stiintifice de necrezut, chiar in scurta mea viata. Eu am SIDA, dar pentru ca stiinta a avansat, as putea trai inca 25 de ani'. Ii doreste sa ajunga la varsta de 125 de ani si sa vada cum, datorita stiintei si tehnologiei, totul se imbunatateste pentru oameni. Bluecloud nu e asa de optimist si o avertizeaza pe Danica de lumea in care a ales sa vina. "Ca si tine, m-am nascut fara nici o idee despre mizeria din jurul meu, dar am realizat problema mult dupa ce am devenit o parte din ea. Am dat vina pe parintii mei. Din fericire, acum tu ma ai pe mine sa te sfatuiesc si nu ma indoiesc ca imi vei ignora sfatul si ma vei invinovati pentru problemele din aceasta lume pana cand vei realiza ca suntem cu totii parte a problemei si in acelasi timp parte a solutiei. Singura noastra speranta este sa lucram impreuna si sa gandim ca, asa cum spunea si Kurt Vonnegut: 'Cu totii trebuie sa ne ajutam unul pe altul in aceasta problema, oricare ar fi aia' ".

Benjine ii spune: "Ma tem ca venirea ta in lume este simbolica pentru lumea aceasta iesita tot mai mult de sub control. Specia noastra se pricepe foarte bine sa se distruga singura [...] Te las sa descoperi tu singura motivul acestei alegeri, desi probabil atunci vor fi 8 miliarde de oameni si vom fi intr-o problema mai mare decat cea de acum. [...] N-am nici o indoiala ca natura va fi OK. Pamantul va fi OK. Dar proiectul acesta al civilizatiei umane este foarte departe de a fi OK. Este de datoria celor care am venit aici inaintea ta sa dam un exemplu [...] Mai multi dintre noi trebuie sa fim atenti la adevarul esential din cuvintele unuia dintre cele mai umane caractere din istorie, Mahatma Gandhi, care spunea: 'Pamantul are destule cat sa satisfaca nevoie fiecarui om, dar nu si lacomia lui'. Nu fi lacom."

Ma alatur si eu scrisorilor de bun venit si-am sa indraznesc sa-i aprob sau sa-i dezaprob pe ceilalti expeditori.

Drag copil, ai venit intr-o lume saraca, inghesuita, nesanatoasa si ingusta la minte. Mai sunt foarte putini oameni diferiti. Iti doresc sa fii printre aceia, sa ai intelepciunea de-a fi bun mereu, pentru ca asta nu te saraceste cu nimic, sa asculti cuvintele lui Mahatma Gandhi, nu fi lacom si nu-ti dori tot mai mult, pentru ca asta nu te va imbogati. Sa nu te opresti niciodata din a fi fascinat de lumea in care traiesti, incercand mereu sa o vindeci, ramai cu mintea deschisa si priveste mereu in interiorul tau, pentru ca acolo sunt toate raspunsurile.

Am sa-l contrazic pe thesoftanonymous pentru ca eu cred ca inima umana se schimba mai repede decat orice lucru din lumea asta. E cel mai instabil element uman. Pe zi ce trece, oamenii devin tot mai rai si mai indiferenti, mai incapabili sa se schimbe, adancindu-se tot mai mult in mizeria in care inotam cu totii. Unii ii baga cu capul la fund pe altii, crezand ca asa ei vor avea mai mult aer. Dar aerul curat nici nu mai exista, pentru ca tot noi am avut grija de asta. Credem cu tarie ca suntem mai inteligenti, mai moderni, mai dezvoltati decat in trecut. Iti spun ca nu e asa. Inainte, oamenii erau la fel de inteligenti, la fel de creativi si descurcareti, singura diferenta e ca erau mai buni, mai curati. Si daca te duci si mai departe in trecut, ai sa gasesti aceleasi IQ-uri, insa o inima si mai curata. Si tot asa, de-a lungul timpului. Nu suntem cu nimic mai breji, cu nimic mai buni, cu nimic mai bogati. Avem acum avioane, rachete, bombe, cladiri inalte, birouri dichisite, costume apretate, conturi bancare, muzica de toate felurile, o arta in toate culorile, dar toate astea au avut un pret si l-am platit cu totii. Din buzunarul inimii.

Progresele stiintifice si tehnologice nu ne incalzesc cu nimic in fata naturii noastre umane. Ne-am ratacit cu totul in afara noastra si-am uitat sa ne mai dam intalnire cu sinele nostru. Crestem copii cu aceleasi valori degenerate si bolnave, iar acestia, la randul lor le vor degenera mai mult. Pentru noi e important doar sa fim fericiti. Iar fericirea pentru noi inseamna bunastare, sanatate, veselie si putina munca. Cat mai putina munca. Asa suntem noi, majoritatea, cei intre care ai venit si nici nu ne cerem scuze pentru asta, noi credem ca asa e bine.

Iti doresc, drag copil, ca tu sa fii altfel. Sa te intorci impotriva valurilor, sa ai puterea sa cerni binele de rau, sa ai vointa sa schimbi ceva in jurul tau, sa te impotrivesti cat mai mult cascadei ce curge cu putere la vale. Iti va fi greu sa fii tu bun cand cel de langa tine e rau, sa nu te razbuni, cand celalalt o face, ti se va parea dificil sa spui adevarul, cand mai usor e sa minti, sa te descurci cu putin si sa nu tanjesti la mai mult. Te vor durea toate bubele lumii si, cu compasiune, te vei zbate sa fii tu schimbarea. Viata este intr-adevar minunata, dar minunat de grea, as adauga eu, daca stii cum s-o traiesti.

Din suflet iti doresc sa faci asta si-atunci ai sa fii un om pretios si cu adevarat bogat. Pentru ca tu ai fi dintre cei care vindeca lumea asta. Suntem, cum spunea si Bluecloud "cu totii parte a problemei si in acelasi timp parte a solutiei". Fii curajos, harnic si sincer! E cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru Planeta noastra si pentru tine.

Cu drag,

Laura

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii