Consulul României la Bălţi lovit de un poliţist pe trecerea de pietoni

Un poliţist din Republica Moldova riscă până la 4 ani de puşcărie după ce a lovit pe trecerea de pietoni un consul de la Consulatul General al României de la Bălţi şi a părăsit locul accidentului.
Poliţişti (Epoch Times România)
Maria Maevschi
04.11.2016

A lovit un pieton, mai exact consulul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi, care traversa regulamentar strada şi a părăsit locul accidentului rutier şi a încercat să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite. Este vorba de un ofiţer de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti, care ulterior a fost reţinut, comunică Procuratura Generală de la Chişinău.

„Cazul a avut loc în seara zilei de 2 noiembrie pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini de model Volkswagen Pasat, a tamponat frontal un pieton care traversa pe zebră. Victima s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi, care în urma impactului violent a fost transportat cu traumatisme grave la Spitalul Clinic municipal din Bălţi. În prezent, starea sănătăţii victimei este gravă, dar stabilă”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Procurorii au ţinut să menţioneze faptul că după comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul accidentului, fără a interveni, potrivit legii, într-o asemenea situaţie. Mai mult decât atât, acesta a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident.

Reprezentanţii Instituţiei de stat au preiczat că „pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, cauza penală respectivă a fost retrasă de către procuratură din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de ofiţer”.

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii înaintîndu-i învinuirea de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal).

Procurorii vor înainta judecătorului de instrucţie demersul cu solicitarea arestării acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor