Constantin Roibu a demisionat din funcţia de director general al Oltchim Râmnicul Vâlcea

Aproximativ 100 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat cu forţa miercuri după-amiază în sediul combinatului, după ce conducerea unităţii a solicitat la negocieri o delegaţie de şase oameni. Iniţial, protestatarii ceruseră ca directorul general, Constantin Roibu, să vină să discute cu ei, însă acesta nu a ieşit în mijlocul oamenilor. Apoi, directorul Roibu a vrut să le vorbească oamenilor, iar mulţimea l-a huiduit. A urmat demisia lui Roibu şi a altor 16 directori.
Epoch Times România
05.09.2012

UPDATE

Aproximativ 100 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat cu forţa miercuri după-amiază în sediul combinatului, după ce conducerea unităţii a solicitat la negocieri o delegaţie de şase oameni.

Iniţial, protestatarii ceruseră ca directorul general, Constantin Roibu, să vină să discute cu ei, însă acesta nu a ieşit în mijlocul oamenilor.

Apoi, directorul Roibu a vrut să le vorbească oamenilor, iar mulţimea l-a huiduit. A urmat demisia lui Roibu şi a altor 16 directori.

***

Constantin Roibu şi-a prezentat demisia, începând din 5 septembrie, din funcţia de director general al Oltchim, precum şi din calitate de membru al Consiliului de Administraţie al companiei, se arată într-un raport transmis azi Bursei.

Constantin Roibu se afla la conducerea Oltchim din 1991,

Decizia a fost luată în urma propunerii şefului OPSPI, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor către angajaţi, precum şi a lipsei de dialog între şeful OPSPI şi managementul Oltchim.

Împreună cu Roibu au demisionat alţi 16 directori din cadrul companiei.

Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea şi de la Divizia Petrochimică Bradu Oltchim din Piteşti au declanşat un protest spontan miercuri, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit încă salariile, dar şi pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă combinatul.

Cei 3.400 de salariaţi ai companiei nu şi-au primit nici salariile şi nici bonurile de masă de două luni. La ora actuală, datoria Oltchim către AVAS şi Electrica este de 1,8 miliarde lei .

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, în şedinţa de guvern, că „două mari companii din două zone geografice total diferite” sunt interesate de privatizarea Oltchim şi l-a atenţionat pe ministrul Economiei că răspunde „cu capul şi viaţa” de succesul acestei privatizări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor