Constantin Codreanu cere sancţionarea derapajelor antiromâneşti ale regimului Plahotniuc-Dodon de la Chişinău

Constantin Codreanu, deputat PMP (facebook.com / Constantin Codreanu)
Maria Maevschi
05.09.2018

Deputatul român Constantin Codreanu, membru al Parlamentului European, a cerut miercuri în Camera Deputaţilor condiţionarea sprijinului financiar acordat Chişinăului de către Bucureşti. În context, eurodeputatul a făcut referire la derapajele antidemocratice şi antiromâneşti ale regimului Plahotniuc-Dodon de la Chişinău, care ar trebui sancţionate, notează unimedia.info.

„Democraţia a murit în Republica Moldova înainte să se nască. Derapajele antidemocratice şi antiromâneşti ale regimului Plahotniuc-Dodon de la Chişinău trebuie sancţionate. Incidentele de la frontiera nedreaptă de pe Prut din 26-28 august şi cele din 31 august şi 1 septembrie de la Chişinău, inclusiv aplicarea abuzivă a forţei contra unor cetăţeni şi demnitari români au valoare de test. Regimul Plahotniuc-Dodon, tributar practicilor de inspiraţie sovietică, a testat reacţia României în eventualitatea unor provocări majore antiromâneşti de viitor”, se arată în declaraţia făcută de Codreanu.

Totodată, politicianul a specificat că sprijinul financiar generos acordat de Bucureşti regimurilor politice mafiote şi cleptocrate de la Chişinău, care „se joacă de-a statalitatea”, furând dintr-o mişcare miliarde de euro, trebuie condiţionat rezonabil prin respectarea drepturilor cetăţenilor şi etnicilor români care locuiesc sau călătoresc în Basarabia.

Succesoare juridică a URSS, Republica Moldova „a beneficiat constant de sprijinul necondiţionat al Bucureştiului, un sprijin care, din păcate, nu le-a fost acordat direct românilor din fostele noastre judeţe de răsărit, ci regimurilor politice de sorginte sovietică de la Chişinău legate printr-un singur element comun: românofobia, indiferent cum s-au numit acestea în trecut: Snegur, Lucinschi, Voronin sau, astăzi, Plahotniuc-Dodon”.

Amintim că sâmbătă, 1 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, a ajuns Marşul Centenar care a pornit de la Alba Iulia la 1 iulie, parcurgând peste 1300 km. Totuşi, ceea ce trebuia să fie Marea Adunare Centenară a fost transformată, în opinia jurnalistului Vitalie Călugăreanu „într-un protest pentru autobuze”, după ce organizatorii, în loc să urmeze programul pe care l-ar fi avut pentru acea zi, au dat start unui protest cerând să le fie restituite autocarele în care se aflau lucrurile participanţilor la Marş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor