Consiliul General a votat administratorii provizorii în CA al RADET

Consilierii generali ai Capitalei au votat, luni, administratorii provizorii în Consiliul de Administraţie al RADET, deşi CV-urile acestora au fost printate şi distribuite abia în timpul şedinţei. Primarul general Gabriela Firea a acuzat conducerea demisionară a RADET de urmărirea de interese personale, mărunte.
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)
Matei Dobrovie
01.08.2016

”Demisiile din Consiliul de Administraţie (CA) actual al RADET au avut un singur mobil. Dacă erau demişi de noul Consiliu General nu mai puteau participa la alte consilii de administraţie. Când au auzit de audit, au fugit. A fost vorba despre un interes personal, mărunt, nu despre interesul cetăţenilor”, a afirmat Firea.

Despre noul CA provizoriu al RADET, format din şase propuneri ale grupului PSD: Sorin Chiriţă, Andrei Călin Anastasiu, Virgil Păun, Marian Dobrin, Nicolae Rotileanu şi Claudiu Creţu, primarul general al Capitalei a spus că, potrivit legii, acesta nu va funcţiona mai mult de şase luni. ”Vă aduc la cunoştinţă că şi Ministerul de Finanţe trebuie să îşi desemneze un membru al CA şi atunci vor fi şapte persoane şi nu şase”, a mai spus Firea.

Edilul a promis că ”bucureştenii vor avea neîntrerupt apă caldă şi căldură şi nu le va lipsi la iarnă căldura din apartamente”.

”Municipalitatea va primi pentru modernizarea şi redimensionarea reţelei de termoficare, 186 de milioane de euro din partea UE, fonduri nerambursabile, dar aceşti bani vin după ce municipalitatea îşi îndeplineşte obligaţiile. Strategia energetică, caietul de sarcini şi studiul de fezabilitate sunt necesare pentru această aplicaţie. Am găsit zero contribuţie la Primăria Capitalei din partea fostei administraţii Sava. În 8 luni nici măcar tema de proiectare şi strategia energetică n-au fost aduse în faţa fostului Consiliu General pentru a fi dezbătute, amendate şi aprobate. Fără modernizarea reţelei de termoficare, bucureştenii vor plăti în continuare dublu la factura de apă caldă şi căldură şi vor fi în continuare pierderi pe reţele”, a explicat primarul capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor