Cursa pentru majoritate în CGMB. Partidul lui Băsescu le-a încurcat socotelile pesediştilor

Odată cu fuziunea dintre PMP şi UNPR, partidul fostului preşedinte Traian Băsescu şi-a consolidat poziţia în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, mişcare care le-a cam încurcat socotelile pesediştilor.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că se va implica în negocierile pentru constituirea majorităţii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în contextul în care fuziunea dintre PMP şi UNPR le-a stricat jocurile pesediştilor.

Grupul PMP din Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar urma sa devină mai mare prin alăturarea celor doi consilieri ai UNPR, odată cu fuziunea dintre cele două partide, şi ar putea astfel să propună un candidat pentru ocuparea funcţiei de viceprimar al Capitalei.

"O să discut mâine [luni - n.r.] şi cu doamna Firea, o să discut şi cu domnul Tăriceanu, pentru că este un lucru important. Sigur, în mod firesc, ne-am fi dorit ca cei doi consilieri UNPR să respecte înţelegerea iniţială, pentru că au intrat în CGMB pe listele PSD, dar o să vedem, pentru noi e foarte importantă relaţia şi alianţa cu ALDE şi nu vreau să o rupem. O să discutăm zilele acestea şi cu domnul Steriu, şi cu domnul Tăriceanu, şi cu Gabi Firea şi o să luăm o decizie împreună", a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre modul cum va reuşi alianţa PSD-ALDE să adune numărul necesar de voturi pentru a avea o majoritate calificată în CGMB, potrivit Agerpres.

În context, primăriţa Capitalei Gabriela Firea a admis că, dacă i s-ar adăuga şi cei doi consilieri din partea UNPR, grupul PMP ar deveni mai "consistent".

"Noi avem 22 de consilieri generali, UNPR — doi, ALDE — patru, împreună suntem 28. S-a pus problema, într-adevăr, a celor doi consilieri generali UNPR, dacă rămân în alianţa noastră — pentru ca ei au ajuns în acest consiliu pe lista PSD-UNPR şi nu pe o listă proprie de partid — sau intră în grupul PMP.

PMP are deja patru consilieri generali, dacă li s-ar adăuga şi cei doi din partea UNPR, ar avea şase consilieri generali. Într-adevăr, un grup puţin mai consistent decât cel al ALDE, care are patru consilieri generali, dar mai puţin numeros decât al PNL, care are opt consilieri generali şi decât USB, care are 15", a explicat Gabriela Firea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne