Consilierii Primăriei Bucureşti speriaţi de "Matrix"

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti.Consilierii îşi aleg viceprimarii.
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti.Consilierii îşi aleg viceprimarii. (Epoch Times România)

Primăria Capitalei a investit în martie în jur de 150.000 de euro pentru achiziţia unui sistem electronic pentru şedinţele Consiliului General. Deşi invariabil se ceartă asupra numărului de mâini ridicate în timpul sesiunilor de vot, nereuşind să se pună de acord asupra rezultatului votului exprimat, consilierii refuză totuşi să folosească sistemul electronic care, conform primarului Oprescu, contorizează atât voturile "pentru"şi "împotrivă", cât şi abţinerile, ba, mai mult, face automat şi prezenţa în sală.

„Sunt unii care nu vor să apese pe buton. Deşi există hotărârea în acest sens, 26 dintre consilierii generali au vrut, restul nu. Din ce considerente, nu ştiu să vă spun. Pe mine mă depăşesc (considerentele - n.r.). S-a dorit a fi un vot electronic, obiectivizat, care să nu mai nască niciun fel de discuţii, dar nu se vrea", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Conform Hotnews, consilierii refuză să folosească sistemul motivând că acesta le cere amprenta, iar ei nu sunt de acord cu acest lucru.

Consilierii, care ţin la "intimitatea lor" cer cartelă de vot, declarând că nu ştiu dacă firma care operează datele are licenţă să opereze date cu caracter personal.

"Nu am folosit acest sistem şi nu sunt de acord să-l folosesc pentru că ni se scanează amprenta şi retina şi nu sunt de acord cu acest lucru. Vrem cartele de vot, aşa cum sunt şi în alte instituţii. În plus, nu ştim dacă firma care operează aceste date are licenţă să opereze date cu caracter personal", a declarat Cornel Pieptea, consilier general PNL, citat de Hotnews.

Sistemul electronic achiziţionat de municipalitate a costat în jur de 150.000 de euro. Contractul pentru furnizarea "Sistemului de Informare şi Vot" a fost atribuit, în 19 decembrie, firmei Aniva Consult Technology SRL, pentru preţul de 655.123,50 de lei fără TVA.

Prin acest sistem poate fi identificat fiecare consilier, atât prin amprentare, cât şi cu ajutorul unui card individual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne