Conducerea Televiziunii Române, la un pas de demitere. Raportul avizat negativ de comisiile de cultură din Parlament
alte articole
Comisiile reunite de cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au dat marţi aviz negativ, Raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul trecut. Miercuri, ar urma votul în plen şi dacă raportul negativ va fi adoptat, consiliul de administraţie al televiziunii publice va fi demis în bloc.
Potrivit Mediafax, raportul de activitate pe anul 2016 al SRTv nu figura iniţial pe ordinea de zi a şedinţei comisiilor reunite, însă a fost introdus la propunerea preşedintelui Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda.
În cadrul şedinţei, preşedintele interimar al SRTv, Irina Radu, a apreciat că s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.
„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (...) Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil”, a menţionat Irina Radu.
Irina Radu a mai reamintit că, în 2015, s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau şi a apreciat că aceste lucruri au fost reparate, s-a ajuns "la un echilibru", lucru arătat şi de sondajele de opinie şi rezultatele cercetărilor.
"În anul 2016 TVR a încheiat financiar pe plus”, a adăugat Irina Radu.
De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a susţinut că cifrele din Raportul pe 2016 nu arătau foarte bine.
În urma discuţiilor, membrii comisiilor reunite de cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat negativ, marţi, Raportul de activitate al SRTv pe anul 2016, cu 17 voturi „pentru” respingere, un vot „împotrivă” şi 2 abţineri.
Raportul cu avizul negativ ar putea intra pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri. Dacă plenul adoptă raportul negativ, Consiliul de administraţie al televiziunii publice este demis în bloc.