Comisia electorală a SUA atacată de hackerii Chinei
alte articole
Hackerii Chinei au lansat un atac împotriva Comisiei Electorale Federale (FEC) a SUA, pe 1 octombrie, în timpul vacanţei administraţiei americane care îşi oprise activitatea din cauza crizei bugetare, conform unui raport din partea Centrului pentru Integritate Publică.
Timp de 6 luni, FEC a intervievat peste 50 de membri ai personalului, foşti comisari şi asociaţi, pentru a-şi alcătui raportul. În timpul investigaţiei, trei oficiali din partea guvernului au relatat despre atac. În raport se arată că atacul a fost cel mai mare sabotaj suferit de FEC de la înfiinţarea sa, acum 38 de ani.
“Au reuşit să distrugă calculatoare ce dezvăluie public modul în care miliarde de dolari au fost strânşi şi cheltuiţi în timpul fiecărui ciclu electoral de către candidaţi, partide şi de către comitetele de acţiune politică” afirmă acesta, subliniind faptul că atacul a oprit FEC complet.
Un reprezentant FEC a refuzat să comenteze, dar a menţionat necesitatea unei anchete din partea Departamentului pentru Securitate Internă (DHS).
Purtătorul de cuvânt al DHS, S.Y.Lee a confirmat atacul. Lee a afirmat, prin intermediul unui e-mail, că la cererea venită din partea FEC, Computer Emergency Readiness Team din Statele Unite (US-CERT), ce aparţine de DHS, investighează breşa din sistem. Acesta a spus că DHS lucrează cu organele de drept pentru a analiza posibilele daune, şi ajută la prevenirea unor posibile viitoare atacuri.
“În timp ce se desfăşoară investigaţia, şi nu s-a ajuns la o concluzie finală, în acest punct nu există nimic concret ce ar putea indica că informaţii sensibile sau alte date personale ar fi fost compromise,” afirmă Lee.
În anul fiscal 2013, au existat peste 228.700 de incidente cibernetice împotriva agenţiilor Federale din Statele Unite, infrastructurilor critice şi partenerilor industriali ai DHS, afirmă un oficial DHS într-un e-mail adresat Epoch Times. Atacurile au înregistrat o medie de 620 pe zi.
Experţii în securitate au lansat un avertisment potrivit căruia, SUA a rămas vulnerabilă la atacurile cibernetice în urma opririi activităţii informatice a guvernului. Ştirea potrivit căreia, în timpul opririi activităţii FEC a fost deschisă o breşă de către hackerii din China, doar a confirmat îngrijorările.
Serviciile de tehnologie a informaţiei au fost afectate, de asemenea, în timp ce agenţiile federale şi-au trimis angajaţii în concediu. Cercetătorii în securitate de la Trend Micro au scris, pe 7 octombrie, că în timpul opririi activităţii informatice a guvernului, “structura IT foarte întreţesută a guvernului ar putea deveni mult mai vulnerabilă atacurilor”.