Marea Britanie: Unitatea anti cyber-crime recrutează hackeri
alte articole
"Ne uităm în jur în căutare de oameni. Suntem mai interesaţi de dezvoltarea capacităţilor decât de trăsăturile personale", a declarat locotenent-colonelul Michael White. Nu contează dacă au avut condamnări, s-ar părea că acest lucru este chiar o garanţie.
Acum aproximativ un an a apărut anunţul că armata americană şi-ar fi format unitatea specială pentru Cyber-război, o formaţiune de apărare în cazul atacurilor cibernetice (apărare care evident, la nevoie, este gata să se transforme în atac).
Londra a anunţat imediat, în septembrie, o iniţiativă paralelă. Acum ziarele scriu, aproape scandalizate, că unitatea britanică Cyber vrea să înroleze hackeri. Nu numai că nu contează dacă au avut vreun fel de condamnări, dimpotrivă, aproape ar părea că acest lucru este o garanţie. Aşa cum s-a observat deja, uneori, crima este doar o chestiune care arată bine la CV.
Michael White a declarat pentru BBC: "Ne uităm în jur în căutare de oameni. Suntem mai interesaţi de dezvoltarea capacităţilor decât de trăsăturile personale". Problema noii unităţi finanţată cu 500 de milioane de lire sterline, este lipsa oamenilor cu cunoştinţe tehnice. Campania de recrutare tocmai a început.
În transmisiunea Newsnight de la BBC, Lt. Col. Michael White a fost întrebat dacă pot fi înrolate şi persoanele cu antecedente penale. "Cred că da - a spus ofiţerul - dacă treci de controlul de securitate, dacă ai abilităţile necesare şi în cazul în care apărarea nu va avea nimic împotrivă, da, de ce nu?"
Ministrul Apărării Philip Hammond, a declarat: "În forţele armate, nu există nicio interdicţie absolută pentru cei care au avut condamnări penale".
Un fost hacker s-a declarat, cu toate acestea, sceptic cu privire la posibilitatea reală de înscriere. Mustafa Al Bassam, cel mai tânăr membru al grupului Lulzsec care a spart serverele FBI şi care acum studiază informatica la Kings College din Londra, explică că în această perioadă, din cauza revelaţiilor lui Snowden - referitoare la incredibila supraveghere electronică americană a partenerilor săi prin NSA - a fost blocată orice posibilitate de cooperare cu guvernul.
Spionajul cibernetic a devenit o plagă: Guvernul britanic a precizat că numai în luna iulie ţara a fost ţinta a 70 de atacuri cibernetice sofisticate ale agenţiilor guvernamentale şi ale industriei. Dar Londra, evident, a tăcut cu privire la activităţile lor în străinătate.