Comerţul ilicit cu ţigarete era estimat în mai la 13,3% din totalul consumului

(Abid Katib / Getty Images)
Epoch Times România
14.06.2012

Comerţul ilicit cu ţigarete era estimat la 13,3% din totalul consumului în mai 2012, potrivit unui studiu al companiei Novel Research, prezentat de reprezentanţii industriei producătorilor de tutun în cadrul unei întâlniri pe care aceştia au avut-o joi cu conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Astfel, pentru întărirea colaborării instituţionale cu mediul de afaceri, conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a avut joi o primă întâlnire cu reprezentanţii industriei producătorilor de ţigarete.

În cadrul întâlnirii s-a subliniat faptul că, în vederea reducerii traficului ilicit cu ţigarete este nevoie de îmbunătăţirea cadrului legislativ care să reglementeze mai clar infracţiunile de contrabandă şi evaziune fiscală. S-a discutat, de asemenea, despre continuarea instruirii comune a echipelor canine anti-tabac şi participarea acestora la cât mai multe acţiuni.

Reprezentanţii industriei producătorilor de tutun au prezentat ultimul studiu al Companiei Novel Research conform căruia în luna mai 2012, comerţul ilicit cu ţigarete era estimat la 13,3% din totalul consumului.

Totodată, conducerea autorităţii vamale a prezentat măsurile cu impact pe termen scurt şi mediu ce vor fi luate în perioada următoare în vederea creşterii încasărilor la bugetul statului şi îmbunătăţirea dialogului instituţional.

„Cooperarea interinstituţională, pe de o parte, şi dialogul cu mediul de afaceri reprezentativ, pe de altă parte, sunt factori importanţi în asigurarea creşterii încasărilor la bugetul de stat şi diminuarea nivelului traficului ilicit cu ţigarete”, a declarat Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF, care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor