GDF SUEZ Energy România va dezvolta un parc eolian în judeţul Brăila, investiţie de 80 milioane euro

(MARTIN BERNETTI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.06.2012

GDF SUEZ Energy România intenţionează să dezvolte până la sfârşitul anului un parc eolian la Gemenele, în judeţul Brăila, investiţie de aproximativ 80 milioane de euro, a declarat joi Frederic Bellon, director Achiziţii şi Afaceri Generale în cadrul companiei.

El a precizat că inaugurarea a avut loc cu două luni în urmă şi se va termina la sfârşitul acestui an, iar investiţia totală se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România), iar 21 de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens, în timp ce companiile Viarom şi Energobit vor efectua execuţia construcţiilor civile şi a lucrărilor electrice şi mecanice.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt : Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor