GDF SUEZ Energy România dezvoltă cu fonduri UE reţeaua de distribuţie a gazelor naturale

Epoch Times România
14.06.2012

GDF SUEZ Energy România a semnat un contract de cofinanţare din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea reţelei de distribuţie în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţeul Ilfov, proiectul urmând să fie derulat în perioada 22 mai 2012 – 31 iulie 2015.

Valoarea totală estimativă a proiectului este de 65.941.798 lei şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.443.210 lei, iar contribuţia companiei este de 49.498.588 lei.

"Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie a gazelor naturale prin extinderea reţelei în regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilenă, de înaltă densitate, cu o lungime de 70 km", a declarat Bogdan Valter, director adjunct Strategie şi Reglementare, GDF SUEZ Energy Romania şi manager de proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt creşterea siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie; asigurarea unei presiuni constante de-a lungul întregului sistem de distribuţie al Municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov; minimizarea impactul negativ asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze degajate în atmosferă.

Bogdan Valter a precizat că rezultatele vizate ale acestui proiect sunt : reducerea numărului mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, asigurarea unei presiuni optime în alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate în atmosferă.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele, deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti, gestionând o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor