Colonel FSB în retragere, scenariu sumbru pentru Putin: Şoigu sau şeful Statului Major rus ar putea da o lovitură de palat

Serghei Şoigu
Andrei Popescu
06.04.2023

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, sau şeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gherasimov, ar putea contacta CIA pentru a colabora la eliminarea preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat, într-un interviu, colonelul FSB în retragere Genadi Gudkov, relatează Ziare.com.

Conform lui Gudkov, Putin, aparent, simte când ceva îl ameninţă, dând ca exemplu schimbarea de către acesta a securităţii Kremlinului înainte de începerea invaziei în Ucraina.

“Are senzaţia că pericolul este în apropiere. Cea mai mare ameninţare este ameninţarea unei lovituri de palat, o lovitură de stat a elitelor. El înţelege foarte bine acest lucru, are o inteligenţă dezvoltată”, a precizat colonelul.

În ceea ce priveşte NATO, Gudkov a afirmat că lui Putin nu i-a fost niciodată teamă cu adevărat de alianţa militară.

“Alianţa este o ‘vrajă’ pentru oameni. De asemenea, Putin nu este îngrijorat de o invadare armată a Rusiei, deoarece ţara are un scut nuclear. Prin urmare, preşedintele Federaţiei Ruse trebuie să se teamă doar de asociaţii săi”, a continuat Gudkov.

Totodată, colonelul în retragere a afirmat că Şoigu şi Gherasimov ar putea decide că Putin face mai mult rău decât bine şi l-ar putea contacta pe şeful CIA, William Burns, pentru a planifica eliminarea liderului rus.

Totuşi, Gudkov nu exclude nici varianta “civilizată” a înlăturării lui Putin de la putere, şi anume ca acesta să vrea de bună voie să părăsească scena politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor