CNN alcătuieşte liste cu senatorii republicani "care nu l-au recunoscut încă pe Joe Biden"
alte articole
Marţi, la emisiunea CNN „Chiar Acum”, gazda Brianna Keilar a prezentat o listă a senatorilor republicani care nu au făcut comentarii publice prin care „să îl recunoască pe Joe Biden preşedinte ales”.
Keilar a spus: „Puteţi număra pe degetele de la o mână câţi republicani au recunoscut că Joe Biden este preşedintele ales. Senatorii Lisa Murkowski din Alaska, Mitt Romney din Utah, Susan Collins din Maine, Ben Sasse din Nebraska. Restul sunt tăcuţi, încurajându-l pe preşedinte [Trump, n.r.] în timp ce refuză să admită. De ce? Oliver Darcy este aici pentru a ne povesti despre acest subiect. Spuneţi-ne cu adevărat care este motivul senatorilor republicani conform versiunii dvs. ”
Reporterul senior Oliver Darcy a afirmat: „Dacă urmăriţi mass-media de dreapta, aţi crede că alegerile au fost furate de către democraţi corupţi din Deep State. Dacă urmăriţi Fox News, acesta este mesajul, dacă ascultaţi la posturi radio, acesta este mesajul. Dacă citiţi aceste site-uri web de extremă dreapta, preşedintele promovează acest mesaj. Acest lucru este important, pentru că politicienii republicani ştiu că adevăraţii jucători de putere din partidul lor republican sunt Sean Hannity, Tucker Carlson, Laura Ingraham [toţi moderatori Fox n.r.], Rush Limbaugh. Aceştia sunt oamenii care controlează Partidul Republican. Aceştia au ieşit spunând publicului că aceste alegeri au fost probabil furate, că Trump ar trebui să fie din nou preşedinte ales, ceea ce desensibilizează politicienii republicani care trebuie să iasă şi să-i spună preşedintelui că ceea ce propagă nu este adevărat şi este o dezinformare".
După alegerile din 3 noiembrie, tot mai multe voci democrate sau ale stângii radicale au sugerat alcătuirea de liste cu suporterii lui Donald Trump - ba chiar cu donatorii în campania preşedintelui american, unele voci sugerând crearea unor aplicaţii care să permită identificarea acestora "pentru ca vecinii lor să le ceară socoteală".
Alegerile americane, desfăşurate într-o societate extrem de polarizată, sunt marcate de acuzaţii de fraudă electorală pe scară mare, aduse de membrii campaniei şi susţinătorii lui Donald Trump.
Majoritatea contestaţiilor sunt legate de procesarea buletinelor de vot trimise prin poştă, procedeu extrem de nesigur care permite fraudarea, conform concluziei unei comisii congresionale bipartizane, condusă cu ani în urmă de fostul preşedinte Jimmy Carter şi fostul secretar de stat James Baker.
Cu toate acestea, pandemia de virus Wuhan care a lovit SUA a determinat ca multe state conduse de democraţi să schimbe legislaţia locală de vot şi să permită trimiterea masivă prin poştă a buletinelor de vot.
Până la alegerile din 2020, SUA permitea votarea "în absenţă" a unui număr mic de persoane care nu puteau fi prezente la urne şi care puteau trimite votul prin poştă sau electronic. Însă procedeul era oarecum mai riguros şi relativ mai sigur. Partidul Democrat a transformat această posibilitate în modul principal de vot pentru multe state, eliminând multe dintre procedurile care asigurau securitatea relativă a votului.