Clujenii riscă să piardă 50 de milioane de euro

Orasul Cluj-Napoca.
Orasul Cluj-Napoca. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Investiţia de 50 de milioane de euro anunţată de italienii de la Battistero în parcul industrial din Jucu, lângă Cluj-Napoca, bate pasul pe loc, iar autorităţile judeţene mărturisesc că discuţiile privind contractul pentru ocuparea celor 28 de hectare din parcul industrial Tetarom III s-au împotmolit.

Conform Transilvanialive.ro, investiţia ar fi trebuit parafată în luna octombrie a anului trecut, pentru că italienii anunţaseră că doresc să înceapă producţia de cozonac în luna septembrie a acestui an. Fabrica urma sa aibă patru linii de producţie şi cel puţin 500 de angajaţi.

Iniţial, preşedinţele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că noua fabrică îşi va începe producţia în luna septembrie.

"Compania italiană Battistero, producător de cozonaci panettone, va deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investiţia ridicându-se la circa 50 de milioane de euro. Noua fabrică se va înfiinţa pe un teren de 28 de hectare şi va crea peste 500 de locuri de muncă. Contractul este în linie dreaptă, iar partea italiană îşi doreşte ca în septembrie 2013 să înceapă producţia, astfel că de Crăciun să avem posibilitatea să mâncăm panettone de la Jucu. Fabrica va deservi întreaga zonă din Europa de Est şi ţările nordice", a declarat Uioreanu, care a adăugat că Battistero nu a cerut ajutor de stat.

Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero, a precizat că a fost ales Clujul pentru această investiţie pentru aşezarea sa geografică.

"Este mult mai uşor de la Cluj să distribuim produsele în Europa de Est şi în ţările nordice. Noi vom produce la Jucu atât panettone, cât şi biscuiţi. Din punct de vedere strategic va fi o unitate de producţie importantă. Dorim sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, vrem să fiţi alături de noi, pentru că piaţa este dificilă şi vom reuşi dacă vom face o echipă bună împreună", a subliniat Moretti în momentul prezentării proiectului.

Potrivit acestuia, noua fabrică urma sa aibă patru linii de producţie, iar cifra de afaceri anuală ar fi trebuit să fie de circa 100 de milioane de euro până în 2015.

Noua fabrică urma sa fie dotată cu utilaje de producţie de ultimă generaţie, personalul urmând să fie instruit în Italia, iar 75 la sută dintre angajaţi vor fi femei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie