Cozonaci la Jucu: O companie italiană investeşte 50 de milioane de euro

Vedere generala asupra fabricii Nokia de la Jucu (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Liviu Şerbănescu
18.09.2012

Compania italiană Battistero va investi 50 de milioane de euro într-o fabrică de producere a cozonacului de tip panettone, în Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu. Potrivit autorităţilor judeţene, investiţia va crea peste 500 de locuri de muncă.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a precizat marţi că noua fabrică îşi va începe producţia în luna septembrie a anului viitor, însă contractul va fi semnat în perioada următoare.

"Compania italiană Battistero, producător de cozonaci panettone, va deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investiţia ridicându-se la circa 50 de milioane de euro. Noua fabrică se va înfiinţa pe un teren de 28 de hectare şi va crea peste 500 de locuri de muncă. Contractul va fi semnat săptămânile viitoare, este în linie dreaptă, iar partea italiană îşi doreşte ca în septembrie 2013 să înceapă producţia, astfel că de Crăciun să avem posibilitatea să mâncăm panettone de la Jucu. Fabrica va deservi întreaga zonă din Europa de Est şi ţările nordice", a spus Uioreanu.

Proprietarul companiei Battistero, Felice Moretti, a precizat că a fost ales Clujul pentru aşezarea sa geografică.

"Este mult mai uşor de la Cluj să distribuim produsele în Europa de Est şi în ţările nordice. Noi vom produce la Jucu atât panettone, cât şi biscuiţi. Din punct de vedere strategic va fi o unitate de producţie importantă. Dorim sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, vrem să fiţi alături de noi, pentru că piaţa este dificilă şi vom reuşi dacă vom face o echipă bună împreună", a declarat Moretti.

Noua fabrică va avea patru linii de producţie, iar cifra de afaceri anuală va fi de circa 100 de milioane de euro până în 2015, a mai spus Moretti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor