Democraţii americani la ananghie: lider democrat demisionează în urma dezvăluirilor Wikileaks

Partidul Democrat este lovit de unul dintre cele mai grave scandaluri. Doar la câteva ore înaintea Convenţiei Naţionale Democratice, care începe luni la Philadelphia, Preşedinta Convenţiei Democrate, Debbie Wasserman Schultz, a demisionat din cauza scandalului generat de dezvăluirea e-mailurilor care implicau lideri democraţi în organizarea de proteste împotriva campaniei lui Donald Trump şi fraudarea procesului democratic în defavoarea lui Bernie Sanders
Bernie Sanders (st) şi Hillary Clinton.
Bernie Sanders (st) şi Hillary Clinton. (Captură Foto)

Debbie Wasserman, Preşedinta Convenţiei Naţionale Democratice (DNC) a declarat că demisia sa ar fi cel mai bun mod ca partidul să-şi îndeplinească obiectivul de a o plasa pe Hillary Clinton la Casa Albă.

Sanders ceruse în aceeaşi zi ca Schultz să demisioneze.

"Cel mai bun mod ca eu să realizez aceste obiective este să demisionez din calitatea de Preşedinte al partidului, la sfârşitul acestei Convenţii", a afirmat Wasserman Schultz într-o declaraţie de lungă durată făcută duminică. "Voi deschide şi voi închide Convenţia şi voi vorbi delegaţilor noştri despre mizele implicate în aceste alegeri, nu numai pentru democraţi, ci pentru toţi americanii".

Wasserman Schultz a devenit ţinta suporterilor lui Bernie Sanders, care au acuzat-o de fraudarea procesului democratic pentru a o propulsa pe Hillary Clinton ca reprezentant al Partidului Democratic în cursa prezidenţială

Ultimul scandal care loveşte Partidul Democrat este cauzat de publicarea de către Wikileaks, a unor emailul care implică oficiali democraţi în organizarea de proteste împotriva mitingurilor electorale ale lui Donald Trump.

Email-urile postate online de Wikileaks, despre care se afirmă că ar fi fost obţinute de hackeri aflaţi în slujba guvernului rus (care a negat temeinic aceste afirmaţii) au dezvăluit un complot al oficialilor Partidului Democrat pentru a-l prejudicia nu numai pe Donald Trump, ci şi pe pe Sanders.