Clădire simbol a PNŢ, înstrăinată de Aurelian Pavelescu

Ţărăniştilor nu le-a fost dat să aibă parte de sediul istoric din strada Clemenceau. Confiscat de comunişti după arestarea lui Coposu, sediul le-a fost redat în 2009, pentru ca, doar câţiva ani mai târziu, noul şef al partidului, Aurelian Pavelescu, să-l vândă unui afacerist.
Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

Sediul istoric al PNŢ, clădire în care Maniu şi Mihalache se întâlneau cu liderii ţărănişti în perioada interbelică, a fost cumpărat prin interpuşi de controversatul afacerist Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Construcţii. Vânzarea este opera actualului şef al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, care susţine că a vândut sediul istoric din centrul Capitalei pentru că imobilul urma să fie pus sub sechestru de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, acuzat de corupţie, relatează România Liberă.

Clădirea din Clemenceau nr. 9 a avut o istorie zbuciumată. Confiscat de comunişti după arestarea lui Corneliu Coposu, imobilul, loc cu o deosebită încărcătură istorică pentru ţărănişti, a reintrat în patrimoniul PNŢCD abia în anul 2009. Nu rămas însă multă vreme a ţărăniştilor. Potrivit România liberă, în loc să redea nobleţea sediului, noul şef al partidului Aurelian Pavelescu a preferat să îl lase să se degradeze şi apoi să îl vândă printr-o tranzacţie asupra căreia planează multe semne de întrebare.

Notificarea de vânzarea a clădirii a fost făcută în noiembrie 2014, deşi ţărănistul Vasile Lupu l-a avertizat pe notarul care s-a ocupat de problemă că există o interdicţie legală de înstrăinare a imobilului şi că hotărârea de vânzare nu poate fi luată legal. Câteva zile mai târziu, Aurelian Pavelescu a convocat Comitetul Naţional de Conducere (CNC) al ţărăniştilor, unde s-a hotărât vânzarea imobilului, ceea ce a stârnit un uriaş scandal căci, conform statutului PNŢCD, doar Biroul Naţional de Conducere al ţărăniştilor putea decide vânzarea imobilului, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult, în şedinţa CNC s-a dorit vânzarea imobilului prin licitaţie publică, însă Pavelescu nu a fost de acord, arată sursa citată.

Surd la critici şi la împotriviri, Pavelescu a mers mai departe cu vânzarea care s-a efectuat, potrivit sursei citate, printr-un intermediar, mai exact şefa femeilor ţărăniste, care a cumpărat clădirea contra sumei de doar 420.000 euro plătibili în rate, pentru a o vinde apoi lui Mihai Rotaru.

Contactat de România Liberă, Pavelescu a neagat existenţa unui intermediar în vânzarea clădirii şi a susţinut că demersul a fost unul necesar pentru că imobilul - a cărui valoare de simbol istoric al PNŢ o neagă - să nu fie executat silit de o societate a lui Vlad Moisescu, sponsorul partidului.

La rândul său, Moisescu susţine că Pavelescu minte: "Domnul Aurelian Pavelescu a încercat să se sustragă de la plata sumelor datorate, invocând faptul că nu a avut cunoştinţă de încheierea contractelor şi de emiterea facturilor şi că alte persoane, fără ca el să ştie, au încheiat aceste contracte. De la bun început, acesta cunoştea faptele petrecute în cadrul şi în legătură cu partidul pe care îl conduce. Simpla negare a unor fapte nu constituie decât un mod prin care a încercat să se sustragă de la plata sumelor datorate".

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne