CJ Vâlcea, în colimatorul DNA. Şeful instituţiei şi alţi cinci colegi, puşi sub urmărire penală

Procurorii DNA au început "curăţenia" la Consiliului Judeţean Vâlcea într-un dosar în care este vizat şeful instituţiei Gheorghe Păsat şi alţi cinci subordonaţi.
Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.02.2016

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, se arată într-un comunicat remis de procurorii DNA.

Pentru aceleaşi infracţiuni vor fi cercetaţi şi Constantin Drinea, secretar al judeţului Vâlcea, Carmen Manuela Alexandrescu, director general în cadrul CJ Vâlcea, Constantin Mircea Predescu, director general al Direcţiei Generale Economice în cadrul CJ Vâlcea, Constantin Rizea, şef al Serviciului Buget din Direcţia Generală Economică a CJ Vâlcea, şi Maria Lăzăroiu, consilier juridic.

Procurorii DNA au început urmărirea penală şi faţă de Daniela Denşorean, director financiar al unei societăţi comerciale, şi Marian Claudiu Mititelu, administrator al unei societăţi comerciale, pe care, de altfel, l-au şi reţinut.

Procurorii prezintă cazul

"În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Denşorean Daniela şi suspectul Mititelu Claudiu-Marian, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în înţelegere cu persoane cu funcţii de conducere şi funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, au iniţiat un mecanism fraudulos prin care să evite executarea silită a conturilor firmei de către creditori.

De menţionat este faptul că, societatea reprezentată de cele două persoane avea în derulare un contract încheiat cu Consiliul Judeţean Vâlcea, ce avea ca obiect Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor la CET GOVORA în cadrul proiectului Reabilitarea Sistemului de Termoficare Urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2029, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice.

În scopul arătat mai sus, în luna decembrie 2015, inculpata Denşorean Daniela şi suspectul Mititelu Claudiu-Marian au încheiat în fals cu o societate comercială din Turcia, un contract prin care ar fi cesionat cu titlu gratuit dreptul de creanţă cu garanţiile şi accesoriile acestuia, provenite din contractul menţionat mai sus. De asemenea, în aceeaşi perioadă, cele două persoane au mai întocmit şi o notificare prin care societatea cesionară ar fi solicitat Consiliului Judeţean Vâlcea să achite sumele datorate într-un anumit cont deschis la o unitate bancară.

La data de 23 decembrie 2015, cele două înscrisuri au fost depuse de inculpata Denşorean Daniela la Consiliul Judeţean Vâlcea.

Ulterior, în baza celor două documente false, ceilalţi suspecţi, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea prevederilor contractuale, au încheiat cu inculpata Denşorean Daniela şi suspectul Mititelu Claudiu-Marian un act adiţional la contractul de servicii arătat mai sus, în care se stipula că se înlocuieşte contul societăţii reprezentate de cei doi, cu un altul al firmei cesionare.

La data de 29 decembrie 2015, în baza documentului menţionat anterior, Consiliul Judeţean Vâlcea a achitat, în mod nejustificat, suma totală de 150.571,69 lei (inclusiv TVA) reprezentând tranşa de plată trimestrială aferentă contractului de servicii în contul de trezorerie al societăţii cesionare.

Acest lucru a avut drept consecinţă, pe de o parte, evitarea încasării în conturile poprite ale firmei reprezentate de inculpata Denşorean Daniela şi suspectul Mititelu Claudiu-Marian, a sumei de 150.571,69 lei şi, pe de altă parte, neîncasarea de către ANAF a sumelor cuvenite.

În continuare, la data de 21 ianuarie 2016, inculpata Denşorean Daniela şi suspectul Mititelu Claudiu-Marian au determinat o persoană din conducerea firmei turceşti să ridice în numerar şi să transfere în conturile unor persoane fizice şi juridice, sume de bani (în total 150.571,69 lei) cu titlu de: plata drepturilor salariale ale unor angajaţi şi plata unor furnizori şi prestatori servicii."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor