Justiţia miloasă cu Gruia Stoica şi Boştină. Cei doi primesc închisoare cu suspendare

Pedepsele cu închisoare după gratii pentru Gruia Stoica şi Doru Boştină, acuzaţi că au încercat să trucheze o licitaţie de 48 de milioane de euro, au fost schimbate marţi, de Înalta Curte, în pedepse cu suspendare.
Gruia Stoica, şeful Grupului Feroviar Român (GFR)
Gruia Stoica, şeful Grupului Feroviar Român (GFR) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Afaceristul Gruia Stoica a fost condamnat marţi de magistraţii Înaltei Curţi, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă în timp ce avocatul Doru Boştină a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, relatează Mediafax.

Pedepsele celor doi au fost reduse, în primă instanţă Gruia Stoica fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Doru Boştină, la trei ani cu executare.

Înalta Curte a decis ca, pe parcursul termenelor de supraveghere, cei doi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii. Astfel, avocatul Doru Boştină ar urma să muncească neremunerat 60 de zile la Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii "Obregia", iar Gruia Stoica va putea munci 90 de zile în folosul comunităţii la Direcţia de Asistenţă Educaţională sau la Societatea Medicală "Sfânta Cuvioasă Paraschiva."

Reamintim că în martie 2015 Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Gruia Stoica a fost trimis în judecată la mijlocul lui februarie 2014, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi încercat să aranjeze o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu.

Alături de Stoica a fost trimis în judecată şi Doru Boştină, căruia patronul GFR i-ar fi dat trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ va oferta CFR Marfă la licitaţie.

"Există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti, i-a oferit avocatului Boştină Doru-Cătălin suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenţei pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfă SA (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a preţului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere, în cadrul licitaţiei", au susţinut procurorii DNA.

Valoarea contractului pentru transportul cărbunelui s-ar fi ridicat la 48 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne