Citate ale celebrei Bette Davis

Bette Davis
Bette Davis (screenshot tramite foto loottis.com)

Ruth Elizabeth Davis cunoscută sub numele de Bette Davis (1908-1989) a fost o actriţă americană de teatru, film şi televiziune, considerată „un mit în a şaptea artă”, datorită mai ales dramelor sale romantice. A fost o actriţă cu multiple resurse şi cu o mare capacitate cameleonică.

Provine dintr-o familie de clasă mijlocie cu părinţi divorţaţi, dar acest lucru nu a împiedicat-o să ia studii de actorie de tânără într-o companie de teatru. Apare în diverse spectacole de teatru şi după ce termină Şcoala Dramatică Acting a lui John Murray Anderson de pe Broadway, se mută la Hollywood, pentru a începe primele filme cu Universal Studios.

A jucat în peste 100 de filme de-a lungul vieţii, devenind prima femeie Preşedinte a Academiei de Artă şi Ştiinţe pentru Film, câştigând de două ori Premiul Academiei pentru cea mai bună actriţă, fiind şi prima persoană nominalizată de 10 ori pentru premiile Oscar.

A lucrat toată viaţa ducând o luptă grea împotriva unui cancer la sân, ce o răpune la 81 de ani. A fost o femeie frumoasă, pragmatică şi foarte muncitoare lăsând în urmă multe filme remarcabile. Să trecem în revistă câteva dintre gândurile şi pildele pe care le-a lăsat :

„Hollywoodul şi-a dorit întotdeauna să fiu frumoasă, dar am luptat pentru realism”.

„Femeile puternice se căsătoresc doar cu bărbaţi slabi”.

„Nu mă voi retrage atâta timp cât îmi păstrez picioarele şi cutia de machiaj.

„Muncesc să fiu în viaţă”.

„Am fost Marlon Brando din generaţia mea”.

„Dacă nu ai fost niciodată urât de fiul tău, nu ai fost niciodată tată”.

„Toată lumea are o inimă, cu excepţia unor oameni”.

„Bătrâneţea nu este un loc pentru tinerele doamne”.

„Hai să ne întoarcem la acele zile fericite când încă mai eram eroi”.

„Sunt condamnată la muncă silnică pentru eternitate. Niciun obiectiv atins nu mă satisface. Succesul nu face decât să-mi creeze un nou obiectiv. Mărul de aur îşi devorează seminţele. Este un lucru fără sfârşit”.

„A realiza un vis, a avea posibilitatea de a munci din răsputeri, a avea o şansă de a crea - aceastaa sunt esenţa vieţii. Banii vin ca un adaos la ele ”

„Femeile devin adeseori actriţe din cauza unui lucru care nu le place la ele însele. Graţie actoriei, pot pretinde că sunt altcineva”.

„Nu regret nici o duşmănie profesională pe care mi-am creat-o. Orice actor care se teme să îşi facă duşmani, ar trebui să se lase de meserie”.

„Încearcă imposibilul pentru a-ţi îmbunătăţii lucrarea”.

„Dragostea nu este totul. Ea trebuie să fie fundaţia, piatra de temelie, dar nu întreaga structură. Ea este mult prea flexibilă, prea schimbătoare”.

„Un bărbat nu are încredere într-o femeie mai inteligentă decât el”.

„Fără mirare şi intuiţie actoria e doar comerţ. Cu acestea, devine creaţie”.

„A îmbătrâni nu este un job pentru laşi”.

„ Ah, să nu cerem luna de pe cer. Avem deja stelele”.

„Vine o vreme în viaţa unei femei, în care numai un pahar de şampanie mai poate ajuta”.

„Televizorul este minunat. Îţi dă dureri de cap şi apoi vine cu publicitatea şi îţi spune ce tabletă să iei”.

„Pasiunile mele erau adunate împreună, asemeni degetelor încleştate ale unui pumn. Hotărârea este considerată o formă de agresiune în zilele noastre; pe vremuri eu o identificam cu un ţel”.

„Atât de mulţi oameni mă cunosc. Aş vrea să mă cunosc şi eu. Aş vrea ca cineva să îmi spună ceva despre mine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură