Chirica, în continuare contra curentului: "Se impune democratizarea reală a PSD"
alte articole
Lăsat fără funcţii de liderii PSD, Mihai Chirica, primarul "disident" al municipiului Iaşi a povestit, la RFI, cum la şedinţa CExN unde i s-au smuls epoleţii, "un fost ministru al Educaţiei" a spus lucruri care l-au făcut să creadă că este "într-un film în care poţi şi râde şi plânge în acelaşi timp", fiind acuzat inclusiv că ar fi făcut prea mică sigla PSD pe afişele electorale ale partidului.
"În primul rând, au adus în discuţie de fiecare dată lucruri false: că aş fi avut un atac direct împotriva Guvernului Grindeanu, că am încercat să provoc alegeri anticipate, că am fost provocatorul mişcărilor de stradă la Iaşi (…), că de fapt am cerut demiterea lui Dragnea, că am vrut să ies din linia partidului tocmai într-o manieră aproape spre trădare. Am auzit şi nişte chestii care pot fi gândite ca şi ilarităţi: că am avut sigla de partid pe afişul electoral de la alegerile locale mult prea mică faţă de vizibilitatea pe care trebuia s-o aibă partidul pe afişul meu şi din păcate asta am auzit-o de la un fost ministru al Educaţiei, lucru care m-a făcut să cred că sunt într-un film în care poţi şi râde şi plânge în acelaşi timp", a declarat Chirica, întrebat ce i-au reproşat colegii.
În pofida acestora fapte, Chirica susţine că nu se lasă dezarmat şi este nevoie în continuare de critici constructive:
"Nu mă dezarmează şi nu trebuie să dezarmeze pe nici unul dintre colegii mei, ceea ce de altfel eu am promovat şi în interiorul organizaţiei pe care am condus-o la nivel judeţean, ca şi măsură a progresului, pentru că o voce critică de multe ori te poate aduce cu picioarele pe pământ. Şi eu am avut foarte multe decizii pe care mi le-am schimbat din timp, întrucât colegi de-ai mei, consultanţi de-ai mei au propus alte variante mult mai aproape de normalitatea momentului în care eu trebuia să iau o anumită decizie. Prin urmare, critica nu trebuie să sperie pe nimeni, critica trebuie să fie constructivă, fără atac la persoană sau fără interese ascunse, ceea ce eu am vrut să promovez de la început", a declarat Chirica, întrebat dacă va continua să fie o voce critică în PSD.
Nu în ultimul rând, continuând să înoate contra curentului, Chirica a mai opinat că se impune democratizarea reală a PSD, "prin lăsarea liderilor să se pronunţe nu sub presiunea unor eventuale finanţări sau unor protecţii pe liste în competiţii electorale."
"Deschiderea partidului către tineri, către organizaţiile de tineret, pentru că viitorul unui partid se clădeşte în special pe organizaţiile de tineret, de acolo pornesc viitorii lideri ai partidului, de acolo pornesc viitoarele ideologii în interiorul clasei politice a unui stat. Prin urmare, trebuie o deschidere totală şi extraordinar de profundă faţă de tânăra generaţie. Are această şansă, pentru că voci ca mine mai sunt, l-aţi văzut şi pe Cătălin Ivan şi pe alţi europarlamentari, oameni care în afara unor performanţe politice, pot să-şi aducă în luptă şi elemente de moralitate, de integritate şi poate chiar de viziune puţin mai performantă faţă de viitorul acestui partid", a susţinut primarul Iaşului.
Interviul integral poate fi urmărit aici