Organizaţiile PSD conduse de Firea cer excluderea lui Chirica din PSD

Mai drastică decât colegii ei din alte filiale care au cerut ca lui Mihai Chirica să îi fie luate doar funcţiile de conducere din PSD, Firea vrea ca primarul Iaşului să fie pedepsit pentru criticile la adresa lui Dragnea prin excluderea din partid.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Organizaţiile PSD Bucureşti şi Ilfov, conduse de Gabriela Firea - Primaul General al Capitalei - cer măsuri contra lui Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD şi critic la scenă deschisă a politicii pumnului de fier dusă de Liviu Dragnea. Merită remarcat că în timp ce unele organizaţii PSD au cerut doar ca lui Chirica să îi fie luate funcţiile de conducere, organizaţiile tutelate de Firea cer ca primarul municipiului Iaşi să fie exclus din partid.

Redăm comunicatul PSD publicat de Hotnews.

"PSD a câştigat de o manieră atât de categorică la alegeri pentru că s-a prezentat în faţa alegătorilor cu un program de guvernare complet şi articulat. Guvernul trebuie să fie lăsat să pună în practică acest program, care este benefic în primul rând pentru oameni. Suntem datori, cu toţii, să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca această stare de dezbinare a românilor să înceteze. Nu putem construi nimic dacă ne aflăm într-o permanentă stare de război.

Prima rezoluţie se referă la susţinerea politică a domnului Liviu Dragnea, Preşedinte al Partidului Social Democrat, ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015. A doua rezoluţie prevede sprijinul nemijlocit pentru guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, instalat în funcţie în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016.

Prin cea de-a treia rezoluţie, cele două organizaţii solicită Biroului Permanent al PSD şi Comitetului Executiv Naţional al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai.", se arată în comunicatul asumat de Gabriela Firea.

Reamintim că în ultima vreme primarul Iaşului, Mihai Chirica, a criticat deschis politica "pumnului de fier" dusă de Dragnea, acuzându-l pe acesta că pune în pericol PSD. Potrivit primarului, partidul ar fi pierdut peste 20% în sondaje de când cu OUG13. În replică, Dragnea a susţinut că în PSD nu există fricţiuni, ci doar câteva voci critice - a lui Chirica - în privinţa cărora Partidul se va pronunţa curând.

Imediat după anunţul lui Dragnea, primari din Iaşi şi filiale din toată ţara s-au pus pe scris rezoluţii şi adeziuni, mărturisindu-şi solidaritatea faţă de Guvern şi liderul PSD şi cerând pedepsirea lui Chirica, fie prin retragerea funcţiei de conducere fie, aşa cum vrea Firea, prin excluderea din partid.